2024, február 29.
12.7 C
Budapest
1.3 C
Moszkva

Újabb észak-koreai orvhalászokat fogott el orosz parti őrség

Újabb 87 észak-koreai orvhalász elfogásáról számolt be kedden a parti őrség tevékenységét is felügyelő orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

A közlemény szerint az orvhalászokat a Japán-tengernek az Oroszország által kizárólagos övezetének tekintett vizein vették őrizetbe szeptember 28-30. között. Az orosz hatóságok lefoglalták az észak-koraiak 11 kisméretű vízi járművét és halászati eszközeit, valamint négyezer törvénytelenül kifogott tintahalat.

A törvénysértőket az orosz Tengermelléki terület Poszjet kikötőjébe szállítják az incidens kivizsgálására.

Az FSZB arról is beszámolt, hogy az orosz hatóságok 26 kisméretű süllyedő hajóról 174 észak-koreai tengerészt mentettek ki, akiket hamarosan hazaengednek.

Két hét leforgása alatt ez volt a harmadik incidens az orosz parti őrség és az észak-koreai orvhalászok között. Szeptember 17-én a Japán-tenger medencéjében, az orosz gazdasági övezetben 160 törvénysértőt fogtak el. Az észak-koreaiak megtámadták a járműveiket ellenőrző határőröket, akik közül négyen megsérültek, egy orvhalász pedig életét vesztette.

Szeptember 27-én a parti őrség három észak-koreai szkúnert és öt motorcsónakot tartóztatott fel, a fedélzetükön tartózkodó 262 embert pedig őrizetbe vette.

Igor Morgulov orosz külügyminiszter-helyettes szeptember 23-án Moszkvában Észak-Korea ügyvivőjével megvitatta az első incidenst, valamint azokat az intézkedéseket, amelyeknek meg kellett volna akadályozniuk a történtek megismétlődését.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: az Egyesült Királyság közvetlenül részt vesz az ukrajnai konfliktusban

Nagy-Britannia közvetlen katonai szerepvállalása Ukrajnában soha nem volt titok, de az ország egyik intézményesített médiuma most nyíltan elismerte - közölte csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz...

Bloomberg: Oroszország nyárra áttörheti Ukrajna védelmi rendszerét

Oroszország nyárra áttörheti Ukrajna védelmi rendszerét, ha nyugati támogatóitól nem kap elegendő lőszert - írja az amerikai Bloomberg hírügynökség. "Az ukrán hatóságok attól tartanak, hogy...

Négy frontszakaszról jelentett sikereket az orosz védelmi minisztérium

A kupjanszki, a donyecki, az avgyijivkai és a herszoni frontszakaszról számolt be az orosz erők előretöréséről csütörtöki hadijelentésében az orosz védelmi tárca. A minisztérium szerint...
spot_img

Videó