2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Újabb brit zsoldos vesztette életét Ukrajnában

Megölték Jay Morais brit zsoldost Ukrajnában – jelentette szerdán a Telegraph. A beszámoló szerint az 52 éves brit állampolgár az ukrán területvédelmi nemzetközi légió tagja volt, amely az ukrán fegyveres erőkhöz tartozik.

A különböző országok zsoldosaiból álló katonai egység megerősítette Morais halálát. A lap szerint egy harkovi kórházban halt meg a donbasszi harcok során szerzett sérülései után.

A Telegraphnak adott tavalyi interjújában Morais elmondta, hogy korábban Koszovóban és Elefántcsontparton harcolt a francia idegenlégió keretében, mielőtt 2007-ben kilépett a katonai szolgálatból.

A brit külügyminisztérium közölte, hogy Morais családjának támogatást nyújtottak halála után. A lap szerint Morais legalább az ötödik brit nemzetiségű, aki Ukrajnában halt meg a jelenleg is tartó konfliktus során.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó