2023, február 9.
-1.1 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

Újabb amerikai hadihajó jelent meg a Fekete-tengeren

Az amerikai haditengerészet Arleigh Burke (DDG–51) rakétarombolóját is a Fekete-tengerre vezényelték – értesültek orosz hírügynökségek.

A rakétaromboló csütörtökön lépett be a Fekete-tengerre. Az amerikai haditengerészet hatodik flottájának közleményé szerint a hajó a NATO-szövetségesekkel és a térségbeli partnerekkel fog együtt dolgozni.

Oroszország nemzetvédelmi irányító központja a helyi médiát arról tájékoztatta, hogy az orosz hadsereg megkezdte a Fekete-tengerbe behatoló amerikai romboló nyomon követését.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az orosz partok közelébe a Fekete-tengerre érkezett az Egyesült Államok haditengerészetének egyik zászlóshajója, az USS Mount Whitney, korábban pedig a USS Porter rakétaromboló is a térségbe indult. Ezek után most itt a USS Arleigh Burke.

A térségben folytatott fokozott NATO-tevékenységeket Moszkva többször is élesen bírálta, és nyíltan ellenséges cselekedetnek tekinti azokat. A hónap elején Szergej Lavrov orosz külügyminiszter elítélte a NATO egyre “agresszívabb” viselkedését Oroszországgal szemben, és megjegyezte, hogy a blokk haditengerészeti hajói “szokatlanul” sokat hajóznak a térségben.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”27599″]

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Foreign Policy: Ukrajna a következő 10 napban hatalmas orosz invázióra számít

Moszkva több százezer katonát összpontosított az ország keleti részén, brutális taktikával és emberhadjáratokkal igyekszik megtörni az ukrán fegyveres erők védelmét - írja a Foreign...

Amerikai képviselő: az USA fejezze be az ukrán hadsereg finanszírozását

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia azzal, hogy dollármilliárdokat küldjön Ukrajna hadseregének megerősítésére - jelentette ki Matt Gaetz republikánus képviselő hétfőn a képviselőházban tartott...

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...