2022, június 27.
33 C
Budapest
31.6 C
Moszkva

Újabb amerikai hadihajó jelent meg a Fekete-tengeren

Az amerikai haditengerészet Arleigh Burke (DDG–51) rakétarombolóját is a Fekete-tengerre vezényelték – értesültek orosz hírügynökségek.

A rakétaromboló csütörtökön lépett be a Fekete-tengerre. Az amerikai haditengerészet hatodik flottájának közleményé szerint a hajó a NATO-szövetségesekkel és a térségbeli partnerekkel fog együtt dolgozni.

Oroszország nemzetvédelmi irányító központja a helyi médiát arról tájékoztatta, hogy az orosz hadsereg megkezdte a Fekete-tengerbe behatoló amerikai romboló nyomon követését.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az orosz partok közelébe a Fekete-tengerre érkezett az Egyesült Államok haditengerészetének egyik zászlóshajója, az USS Mount Whitney, korábban pedig a USS Porter rakétaromboló is a térségbe indult. Ezek után most itt a USS Arleigh Burke.

A térségben folytatott fokozott NATO-tevékenységeket Moszkva többször is élesen bírálta, és nyíltan ellenséges cselekedetnek tekinti azokat. A hónap elején Szergej Lavrov orosz külügyminiszter elítélte a NATO egyre “agresszívabb” viselkedését Oroszországgal szemben, és megjegyezte, hogy a blokk haditengerészeti hajói “szokatlanul” sokat hajóznak a térségben.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”27599″]

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS