2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Új elektromos orosz autóbuszokat mutat be Moszkvában a Szinara csoport

A Szinara Transzport Masina holding (SZTM, a Szinara csoport tagja) idén először vesz részt a moszkvai BW Expo 2022 nemzetközi busztechnológiai kiállításon. A vállalat standján az STM új, saját fejlesztésű járművei – a SZINARA – 6254 trolibusz és a SZINARA – 6253 elektromos busz – lesznek láthatóak.

A teljesen alacsonypadlós “SZINARA – 6254” trolibusz – megnövelt 80 km-es önálló utazási távolsággal rendelkezik, és 90 ember egyidejű szállítására tervezték (37-en ülve utazhatnak).

SZINARA – 6254

A szintén teljesen alacsonypadlós CINARA – 6253 elektromos busz 80 utas befogadására alkalmas, és akár 250 km-es távolságot is képes megtenni újratöltés nélkül, köszönhetően a 10 darab 312 kWh kapacitású akkumulátor-modulnak, amelyeket vagy a parkban “éjszakai töltéssel”, vagy a “nagyáramú” rendszerrel rendkívül rövid idő alatt töltenek fel a végállomásokon.

SZINARA – 6253

Minden SZTM jármű megfelel az utasok kényelmére és biztonságára vonatkozó követelményeknek.

Az elektromos buszok és trolibuszok utastereit USB-csatlakozókkal szerelték fel a mobileszközök feltöltésére, információs rendszerekkel, csuklós rámpával a fogyatékkal élők számára, vezeték nélküli Wi-Fi internet-hozzáféréssel, többszintű kiegészítő világítással, klímaberendezésekkel, anatómiai ülésekkel, vandalizmus elleni bevonattal, “csattanásgátló” ajtórendszerrel és automatikus tűzoltó rendszerekkel is el vannak látva.

Ezenkívül mind a trolibuszok, mind az elektromos buszok ajtónyílásait 1400 mm-re növelték, a mennyezet szintjét 80 mm-rel megemelték, az üvegfelületet pedig 15 százalékkal növelték a hasonló modellekhez képest. Mindez nem csak a “tér” és a “levegő” további hatását kelti az utastérben, hanem a járműcsaládnak különleges futurisztikus megjelenést is kölcsönöz, amely megfelel a globális járműtervezési trendeknek.

A Szinara trolibuszok és elektromos buszok a legmodernebb és legkörnyezetbarátabb közlekedési eszközök a városok számára. Innovatív kialakításuknak köszönhetően a járművek minden szennyező forrástól mentesek, ami a légkörbe jutó károsanyag-kibocsátás minimalizálásával hozzájárul a megavárosok ökológiai egyensúlyának fenntartásához.

Az autóbusz expót november 29 és december 1 között rendezik az orosz fővárosban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...