2023, október 3.
16.7 C
Budapest
10.9 C
Moszkva

Trump: Biden “banánköztársasággá” változtatja az Egyesült Államokat

Donald Trump volt elnök szombaton azt mondta támogatóinak, hogy Joe Biden elnök “banánköztársasággá” változtatja az Egyesült Államokat, és ígéretet tett arra, hogy jövő évi újraválasztása esetén “az undorító politikai osztályt a pokolba száműzi a hivatalából”.

Trump, akit a hírek szerint New Yorkban kampányfinanszírozási vádak miatt letartóztatnak, szombaton a texasi Wacoban tartotta első kampánygyűlését a 2024-es választások előtt.

A több ezer fős tömeg előtt beszélve Trump megismételte régóta hangoztatott meggyőződését, miszerint az ellene felhozott vádak – csakúgy, mint a 2021. január 6-i zavargók elleni büntetőeljárás – a demokraták által szervezett összeesküvés, amelynek célja, hogy távol tartsák őt a hivatalától és kriminalizálják támogatóit.

“Az, hogy a Biden-rezsim fegyverként használja a bűnüldözést politikai ellenfelei ellen, egyenesen a sztálini Oroszország horrorisztikus show-jából való” – jelentette ki, Biden Amerikáját pedig “harmadik világbeli banánköztársaságnak” nevezte.

“Kezdettől fogva egyik boszorkányüldözés és hamis nyomozás követi a másikat” – állította Trump, hozzátéve:

“nem véletlen, hogy a deep state még keményebben üldöz engem, amióta ígéretet tettem az ukrajnai háború gyors befejezésére”.

Trump hónapok óta azt állítja, hogy megválasztása esetén 24 órán belül képes lenne elérni a konfliktus rendezését. Nem fejtette ki részletesebben, hogyan érné ezt el, de a konfliktusért “az összes háborúpárti és “Amerika utolsó” globalistát” okolta a Pentagonban, a külügyminisztériumban és a nemzetbiztonsági intézményrendszer és a “deep state” más szerveiben.

“Igazságot csak akkor fogunk szolgáltatni, ha ezt a visszataszító politikai osztályt a pokolba dobjuk a hivatalából” – mondta szombaton a wacói tömegnek.

Trump a gyűlésen számos kampányígéretet tett, megfogadta, hogy fellendíti a hazai energiatermelést, fokozatosan megszünteti a Kínából származó importot, megszünteti a “kritikai fajelmélet és a transznemű őrület” finanszírozását az iskolákban, és állami, szövetségi és katonai erőforrásokat használ fel arra, hogy “az amerikai történelem legnagyobb belföldi deportálási műveletét hajtsa végre”.

“Eisenhower ezt csinálta, így nekünk nem kell annyira rosszul éreznünk magunkat” – viccelődött Trump, utalva arra, hogy Dwight D. Eisenhower kormánya az 1950-es évek elején több mint egymillió illegális bevándorlót távolított el a “Wetback hadművelet” keretében.

Trump jelenleg a legtöbb felmérés szerint vezeti a 2024-es republikánus jelöltséget, a második helyen Ron DeSantis floridai kormányzó áll két és 30 pont közötti különbséggel.

Bár DeSantis nem jelentette be jelöltségét, Trump a wacoi beszédének egy részét annak szentelte, hogy potenciális ellenfelét támadja. DeSantisra “DeSanctimonious”-ként hivatkozva Trump elismerően nyilatkozott a kormányzó politikai karrierjéről, és elítélte őt, amiért a koronavírus-járvány kezdetén leállította államát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó