2023, március 24.
10.6 C
Budapest
7.5 C
Moszkva
Array

Törvény az internetes kalózok ellen

Pénteken olyan törvénymódosítást fogadott el az orosz parlament , amely a filmek után a zenei alkotások, a könyvek és a számítógépes programok közzétételét is tiltja az interneten.

 

Az orosz törvényhozás döntése alapján 2015. május elsejétől nem lehet illegálisan az internetre feltölteni és terjeszteni a mozi- és televíziós filmeken kívül zenei alkotásokat és könyveket sem.

Az eredeti kalózkodás elleni törvény tavaly augusztus óta él, a felhasználók pedig kapnak egy fél év haladékot, hogy a többi engedély nélkül fent lévő tartalmat is letöröljék.

A módosított jogszabály lehetőséget ad a zenei és irodalmi művek szerzői jogaival rendelkezőknek, hogy a bírósági eljárás vége előtt rendezzék vitáikat az illegális feltöltőkkel. Létrehoznának egy örökös feketelistát is. Erre azok az internetes oldalak kerülnek fel, amelyeknek a működtetői rendszeresen megsértik a szabályokat. Ezeket a weboldalakat végleg be lehetne tiltani, amennyiben legalább két bírósági ítélet is születik velük szemben a szerzői jog megsértése miatt.

Leonyid Agronov, az orosz Nemzeti Zeneipari Szövetség vezérigazgatója örömmel fogadta a duma döntését, amelyre a nyár óta kellett várni. Azt reméli, el fognak tűnni az internetről a legnagyobb kalózoldalak, amelyek törvénytelenül teszik közzé a zenei műveket.

Agronov közlése szerint Oroszországban mintegy 20 nagy zenei kalózoldal működik, amely ennek a törvényellenes tevékenységnek a 90 százalékát fedi le. Különböző közösségi oldalakról és úgynevezett torrent és más illegális letöltést felkínáló oldalakról van szó.

Az igazgató szerint ezek az oldalak fennmaradhatnak, ha reklámbevételből tovább tudják működtetni a honlapjukat, illetve ha legálisan teszik hozzáférhetővé a tartalmakat

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó