2022, augusztus 20.
20.5 C
Budapest
16.3 C
Moszkva
Array

Törvény az internetes kalózok ellen

Pénteken olyan törvénymódosítást fogadott el az orosz parlament , amely a filmek után a zenei alkotások, a könyvek és a számítógépes programok közzétételét is tiltja az interneten.

 

Az orosz törvényhozás döntése alapján 2015. május elsejétől nem lehet illegálisan az internetre feltölteni és terjeszteni a mozi- és televíziós filmeken kívül zenei alkotásokat és könyveket sem.

Az eredeti kalózkodás elleni törvény tavaly augusztus óta él, a felhasználók pedig kapnak egy fél év haladékot, hogy a többi engedély nélkül fent lévő tartalmat is letöröljék.

A módosított jogszabály lehetőséget ad a zenei és irodalmi művek szerzői jogaival rendelkezőknek, hogy a bírósági eljárás vége előtt rendezzék vitáikat az illegális feltöltőkkel. Létrehoznának egy örökös feketelistát is. Erre azok az internetes oldalak kerülnek fel, amelyeknek a működtetői rendszeresen megsértik a szabályokat. Ezeket a weboldalakat végleg be lehetne tiltani, amennyiben legalább két bírósági ítélet is születik velük szemben a szerzői jog megsértése miatt.

Leonyid Agronov, az orosz Nemzeti Zeneipari Szövetség vezérigazgatója örömmel fogadta a duma döntését, amelyre a nyár óta kellett várni. Azt reméli, el fognak tűnni az internetről a legnagyobb kalózoldalak, amelyek törvénytelenül teszik közzé a zenei műveket.

Agronov közlése szerint Oroszországban mintegy 20 nagy zenei kalózoldal működik, amely ennek a törvényellenes tevékenységnek a 90 százalékát fedi le. Különböző közösségi oldalakról és úgynevezett torrent és más illegális letöltést felkínáló oldalakról van szó.

Az igazgató szerint ezek az oldalak fennmaradhatnak, ha reklámbevételből tovább tudják működtetni a honlapjukat, illetve ha legálisan teszik hozzáférhetővé a tartalmakat

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...