2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

Több száz ukrán katonát semmisített meg az orosz légierő a DNR-ben

Az orosz légierő akár 300 ukrán katonát is megsemmisített nagy pontosságú fegyverekkel a Harkovi területen és a Donyecki Népköztársaságban (DNR) – közölte a védelmi minisztérium.

“Az orosz légierő nagy pontosságú fegyverei eltalálták az Ukrán Nemzeti Gárda 5. dandárjának főhadiszállását, a 92. gépesített dandár és a Kraken nacionalista alakulat egységeinek ideiglenes telepítési pontjait a Harkovi terület Balakleja és Csugujev járásaiban, valamint az 54. gépesített dandár parancsnoki állását a Donyecki Népköztársaság Rai-Oleksandrivka falu közelében” – pontosított a minisztérium.

A jelentés szerint akár 15 egységnyi katonai felszerelés megsemmisítéséről is beszámoltak.

Emellett a taktikai és a katonai légierő, a rakétacsapatok és a tüzérség folytatja az ukrán fegyveres erők katonai létesítményei elleni csapásokat. A nap folyamán például hét parancsnoki állást ért találat Rozovka, Ocsertino, Vodyane, Novomikhajlovka és Ugledar körzetekben, valamint Sznihijrevka és Novonikolajivka településeken.

A minisztérium szerint az orosz légvédelmi rendszerek 13 ukrán drónt és öt HIMARS lövedéket lőttek le.

Ezenkívül hat ukrán lőszerraktárat semmisítettek meg a Donyecki Népköztársaságban, Dnyipropetrovszkban és Zaporizzsjai területen, valamint egy radarállomást a Mikolajivi területen.

Az orosz erők több szakasznyi ukrán tüzérséget szorítottak vissza, és megsemmisítettek egy amerikai gyártmányú M777-es tarackot a DNR-ben.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Szerinte a végső cél a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...