2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Több mint kétszáz ukrán katonát és külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz erők az újabb ellentámadás során

Az elmúlt 24 órában az orosz csapatok visszaverték az ukrán fegyveres erők támadásait Zaporozsjéban és Juzsno-Donyeckben, több mint 210 ukrán katonát és zsoldost semmisítettek meg – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“Juzsno-donyecki és zaporozsjei irányban a Vosztok csapatösszevonás egységeinek aktív akciói, légicsapások, tüzérségi tűz és nehéz tüzérségi rendszerek visszaverték az ellenséges támadásokat a zaporozsjei terület Rabotyne, Novodanyilovka és Malaja Tokmacska települések területén” – áll a jelentésben.

Ezenkívül az orosz csapatok csapást mértek az Ukrán Fegyveres Erők 65. és 72. gépesített dandárjának és a 105. területvédelmi dandár élőerő- és eszközcsoportosulására, valamint elfojtották egy ukrán szabotázs- és felderítőcsoport tevékenységét.

“Az ellenség összes vesztesége ezeken a területeken több mint 210 ukrán katonát és külföldi zsoldost, négy harckocsit, három gyalogsági harcjárművet, két páncélozott harcjárművet, két pickupot, egy Grad sorozatvető harcjárművet, egy Gvozgyika önjáró löveget, két D-20-as és egy Mszta-B löveget, valamint egy amerikai gyártmányú M109-es önjáró tüzérségi egységet tett ki” – tette hozzá a katonai hivatal.

Ezen kívül egy amerikai AN/TPQ-36 típusú ütegelhárító radarállomást is megsemmisítettek.

Donyeck

Donyeck közelében az orosz Déli Csoport szintén sikeresen visszaverte az ellenséges támadásokat, csapást mértek az élőerő- és eszközcsoportosulásra.

Ott az ukrán erők a nap folyamán mintegy 180 harcost és zsoldost, négy páncélozott járművet, három egyéb járművet, egy cseh RM-70 Vampire sorozatvetőt egy harcjárművet, egy Mszta-B tarackot és egy amerikai M109-est veszített. Az ukrán fegyveres erők 53. és 115. gépesített dandárjának lőszerraktárai Karlovka és Kramatorszk közelében megsemmisültek.

Krasznoliman

Krasznolimannál az orosz Központi csoportosulás erői visszaverték az ukrán fegyveres erők 21., 63. és 66. gépesített dandárjának támadásait, legyőzték az ukrán fegyveres erők 63., 67. gépesített, 95. légideszantos rohamdandárjának és az ukrán nemzeti gárda 15. ezredének élőerejét és felszerelését. A Szerebrjanszki erdészet közelében felszámolták a szabotőrök két csoportját.

Összesen mintegy 80 ukrán katonát, egy BMP-t, két páncélozott járművet, két kisteherautót, egy Gvozgyiká-t, két D-30-as és egy D-20-as ágyút semmisítettek meg ebben az irányban.

Kupjanszk és Herszon térsége

Kupjanszknál az orosz Nyugati Csoport megtámadta az ellenséges élőerőt és felszerelést, megsemmisítve mintegy 20 katonát, két járművet, egy Gvozgyikát, valamint a 127. Területvédelmi Brigád lőszerraktárát.

Herszon térségében az ukrán erpk a nap folyamán mintegy 60 fős személyi állományt, egy harckocsit, nyolc egyéb járművet, egy Gvozgyika önjáró löveget és egy amerikai M777-es tüzérségi rendszert veszített.

A hadműveleti és a hadsereg légiereje, rakétaerői és tüzérsége az éjszaka folyamán 109 területen 86 ukrán tüzérségi egységre, élőerőre és felszerelésre mért csapást. Az Ukrán Fegyveres Erők 9. hadtestének 228. logisztikai zászlóaljának lőszerraktára megsemmisült a Zaporozsjei területen található Zadorozsnoje falu közelében. A légvédelmi erők tíz drónt lőttek le.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...

Az orosz légierő meghiúsította egy ukrán kommandós egység partraszállását a Krím félszigeten

Az orosz légierő meghiúsította az ukrán kommandósok partraszállási kísérletét a Krímben - közölte az orosz védelmi minisztérium szerda reggel közleményben. A védelmi minisztérium szerint egy...
spot_img

Videó