2023, március 20.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva

Több mint hétszeresére nőtt a Sberbank adózott eredménye januárban

Több mint a hétszeresére nőtt a Sberbank (Szberbank), a legnagyobb orosz bank adózott eredménye januárban éves összehasonlításban az orosz számviteli szabvány (RAS) szerint. A Magyarországon is érdekelt bank profitja 28,3 milliárd rubelre (103 milliárd forint) ugrott a múlt hónapban az egy évvel korábbi 3,7 milliárd rubelről. A vállalati hitelportfólió 4,9 százalékkal 12,9 ezer milliárd rubelre emelkedett, a múlt hónapban a bank 850 milliárd rubel hitelt folyósított vállalati ügyfeleinek.

A nemfizető hitelek aránya januárban nem változott az egy évvel korábbi 3,3 százalékhoz képest, csaknem fele az orosz bankágazat 6,5 százalékos átlagának. A nettó kamatbevétel 67 százalékkal 84 milliárd rubelre emelkedett, a díj- és jutalékbevétel 32,4 százalékkal 22,9 milliárd rubelre nőtt.

A Sberbank négy éve szerezte meg 505 millió euróért a Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait, köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t, amely három éve november 1-jétől Sberbank Magyarország Zrt. néven működik.

2012 szeptemberében 5,2 milliárd dollárért adta el a Sberbank 7,58 százalékát az orosz jegybank, megtartva 50 százalék plusz egy szavazati jogát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó