2023, december 5.
-0.1 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Tizenkilenc támadás visszaverését jelentette be az orosz védelmi minisztérium

Tizenkilenc ukrán támadás visszaveréséről számolt be vasárnap az orosz védelmi minisztérium; ezek során a tárca szerint mintegy 335 ukrán katona esett el vagy sebesült meg.

Az orosz hadijelentés szerint a Donyeck térségében, Andrijivka, Kliscsijivka, Krasznohorivka és Kurdjumivka települések közelében meghiúsított rohamok száma tíz volt, az ukrán hadsereg pedig itt több mint 150 embert vesztett, valamint két harckocsit, két páncélozott harcjárművet, három gépkocsit, egy Sztrela-10 rakétaindító járművet, egy Plasztun rádióelektronikai felderítő állomást, egy lengyel Krab önjáró löveget és egy D-20-as tarackot.

A megsemmisített ukrán katonai célpontokról és haditechnikai eszközökről készült orosz napi összesítés összesen három harckocsiról és hat páncélozott harcjárműről, valamint egyebek mellett egy Szu-25-ös repülőgépről, öt HIMARS-rakétáról, egy JDAM irányított légibombáról, 37 drónról, két lőszerraktárról, valamint két vezetési- és megfigyelőpontról tett említést.

Az orosz védelmi tárca és a regionális vezetés tájékoztatása szerint az orosz légvédelem a Krím felett két Grom-2 operatív-harcászati rakétát lőtt le. A Krími hídon emiatt felfüggesztették a közlekedést.

Megsemmisítettek továbbá öt repülőgép-típusú drónt Szmolenszk és kettőt Belgorod megye, valamint egyet a Krasznodári terület légterében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WaPo: Kijev és Washington egymást hibáztatja az ellentámadás kudarcáért

Amerikai és brit tisztek segítettek megtervezni az ukrán tavaszi-nyári ellentámadást, és biztosították az összes kért járművet, de Kijev úgy döntött, hogy háromfelé osztja erőit...

Csoportos dróntámadást hiúsított meg az orosz légvédelem a Krím és az Azovi-tenger felett

Meghiúsították az ukrán erők a dróntámadásokra tett kísérletét több célpont ellen. Az orosz légvédelem 22 pilóta nélküli légi járművet lőtt le, további 13-at pedig...

Fehér Ház: az Egyesült Államok kifogyott a pénzből Ukrajna számára

A Fehér Ház sürgős felhívást intézett a törvényhozókhoz, hogy hagyjanak jóvá további támogatásokat Ukrajnának, mondván, hogy az ország "majdnem kifutott az időből", mivel az...
spot_img

Videó