2023, február 6.
-2.6 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Times: Németországnak csak két napra elegendő fegyverkészlete maradt

A Bundeswehrnek két napra elegendő fegyverkészlete van a súlyos harcok idejére – mondta Oliver Moody német szakértő a Times rádiónak.

Elmondta, hogy az ukrajnai konfliktus és az ukrán fegyveres erők felszereléseinek szállítása miatt Európa-szerte kimerültek a készletek.

Németországban azonban a probléma különösen akut, mivel a fegyveres erők finanszírozását régóta csökkentik. Mint a szakember leszögezte, Berlinnek most legalább 20 milliárd eurót kell költenie egy olyan arzenál újjáépítésére, amely megfelel a NATO minimális követelményeinek.

Moody azt is hozzátette, hogy a Bundeswehrnek csak két napra elegendő fegyvere és lőszere maradt az aktív harci műveletekhez, ha szükség lenne rá.

A Donbassz felszabadítására irányuló orosz különleges hadművelet megkezdése után az USA, az Egyesült Királyság és az EU több milliárd dollárt különített el az ukrán fegyveres erők számára harci felszerelésekre. Moszkva többször megjegyezte, hogy a Nyugat a konfliktus elhúzására törekszik. A védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy a külföldi fegyverszállítmányok az orosz légierő legitim célpontjaivá válnak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...