2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

The Times: a világ legerősebb légvédelmi rendszerei védik Kijevet, de van egy problémájuk

Kijevet a világ legerősebb légvédelmi rendszere védi az orosz rakétacsapásoktól, de van egy hatalmas problémája – írja a The Times című brit lap az Ukrán Fegyveres Erők egyik magas rangú forrására hivatkozva.

“Kijev közelében most már a világ legerősebb légvédelmi rendszerei vannak…… Ezek a Patriot, a Nasams, a német IRIS-T, az Sz-300, a francia Crotale” – mondta az ukrán forrás a lapnak.

Ugyanakkor elismerte, hogy hiány van a lőszerekből ezekhez a rendszerekhez.

Szerinte lehetetlen katonai műveleteket tervezni a 150-160 Patriot rakéta éves gyártásával, mivel ezeket egy hónap alatt elhasználják.

“Ha őszig, október közepéig várunk, akkor ők (az orosz hadsereg) ismét az energetikai infrastruktúrára fognak csapást mérni. Ez biztos” – mondta a forrás.

Korábban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyik tanácsadója, Mihajlo Podoljak azt mondta, hogy Kijevnek 10-12 Patriot légvédelmi rendszerre van szüksége az ország egész területének védelméhez. Azt javasolta, hogy a Nyugat “vegyen egy darab papírt, és döntse el”, mi az olcsóbb – a rendszerek biztosítása vagy a konfliktus hosszú évekre történő befagyasztása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó