2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

The Telegraph: Scholznak le kell mondania, ha nem kapitulál Putyin előtt

Olaf Scholz német kancellár azt kockáztatja, hogy elveszíti pozícióját, ha nem “kapitulál” Vlagyimir Putyin orosz elnök előtt – írta Daniel Johnson újságíró a The Telegraph című lapban.

Elmondta, hogy Németország akut válságban van az energiaforrások hiánya miatt, ami miatt Berlin Oroszországtól függ.

“Igazi dráma játszódik le az atomenergiáról történő lemondás egy évtizeddel ezelőtti katasztrofális döntésének felelősét keresve, amely Németországot teljesen függővé tette Oroszországtól. Az egykor bálványozott Angela Merkel hírneve mára darabokra hullott, és a választók kétharmada elítéli Olaf Scholzot, amiért nem tudja garantálni az energiabiztonságot” – mutatott rá Johnson.

Melyik országban lesz a következő kormányválság?

Az újságíró szerint a hivatalban lévő kancellár az energiaszektorban elkövetett hibái mellett a külpolitikában sem volt elég határozott.

Johnson például úgy véli, hogy Scholz, aki a NATO-nak és Oroszországnak is a kedvében akart járni, magára hagyta Ukrajnát, és nem vagy csak kevés segítséget nyújtott neki. Ez csökkentette Berlin hitelességét, miközben Németország gazdasági és energetikai problémái miatt egyre több német ellenzi a Moszkvával szembeni agresszív lépéseket, és a németországi közvélemény egyre kevésbé támogatja Kijevet.

“Berlin vagy hatalmas visszaesést szenved el, ami a kormányzó “közlekedési lámpa” koalíció összeomlásával jár, vagy kapitulál Putyin előtt. Múlt héten Scholz és kollégái Boris Johnson összeomlását éljenezték. De a német kancellárnak is ugyanezzel a rémálom-forgatókönyvvel kell szembenéznie, és káröröme rövid életű lehet” – írta Johnson.

Az ukrajnai orosz különleges művelet megindulása után a nyugati országok szankciókat kezdtek bevezetni Moszkva ellen, különösen az orosz energiaellátás ellen.
Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a Moszkva megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, és a szankciók súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...