2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

The Telegraph: hatalmas offenzívára készül Oroszország, 100 ezer katonával

Oroszország 100 ezer katonából álló haderőt állított fel a frontvonal északi szektorának megtámadására, miközben az ukrán parancsnokok kezdik beismerni, hogy ellentámadásuk megrekedt – írja a Telegraph.

Szerhij Csereváty ezredes, az ukrán hadsereg szóvivője elmondta, hogy Oroszország a Storm-Z volt hadifogoly zászlóaljakat is harci készültségbe vezényelte, és naponta több mint 500 lövedéket lő az ukrán erőkre Kupjanszk környékén.

“Az ellenség egy nagyon erős csoportot összpontosított” – mondta. “Több mint 100 000 fős személyzet, több mint 900 harckocsi, több mint 550 tüzérségi rendszer és 370 rakétavető rendszer”.

Kupjanszk egy város Ukrajna északkeleti részén, Harkov régióban.

Csereváty ezredes értékelését, miszerint az orosz erők támadásra készülnek északon, amit magas rangú ukrán katonai tisztviselők is megerősítették.

Az orosz csapatok mintegy másfél kilométert haladtak előre Kupjanszk közelében – közölte az orosz védelmi minisztérium. Napokkal korábban az ukrán védelmi tárca is beszámolt arról, hogy az orosz erők előrenyomultak a térségben.

Megrekedt ukrán ellentámadás

Az ukrán parancsnokok nyelvezetében az elmúlt hetekben változás történt – írja a brit lap.

A hat héttel ezelőtti ellentámadásuk kezdetén mutatott optimizmusuk és az orosz erők villámcsapással történő elvágásának ígérete az Azovi-tenger felé teljesen elhalványult.

Ehelyett lassú, de folyamatos előrehaladásról beszéltek a jól beásott orosz védelemmel szemben, és mostanában már arról beszélnek, hogy az ellentámadás megrekedt, és csak egy jelentéktelen méretű területet foglaltak vissza néhány faluval.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó