2023, március 21.
11.2 C
Budapest
1.2 C
Moszkva

Telegraph: Nagy-Britannia vadászgépeket adhat Ukrajnának az orosz csapatok kivonása után

Nagy-Britannia harci repülőgépeket biztosíthat Ukrajnának, de csak az orosz csapatok kivonása után – írja a Telegraph című napilap.

A lap szerint a brit légierő egyik magas rangú forrása nem zárta ki, hogy a gépet átadják Kijevnek. Megjegyezte azonban, hogy egy ilyen lépés nem prioritás London számára.

A forrás szerint Ukrajna kaphat repülőgépeket a légtér védelmére, de csak akkor, ha Oroszország elhagyja a területét.

Korábban Volodimir Zelenszkij, miután a nyugati országok bejelentették, hogy harckocsikat kívánnak szállítani Ukrajnának, felszólított arra, hogy Kijevnek repülőgépeket és rakétákat kell szállítani.

Tavaly tavasszal Moszkva jegyzéket küldött a NATO-tagállamoknak az ukrán csapatoknak történő fegyverszállítás miatt. Szergej Lavrov külügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy minden katonai felszerelést tartalmazó rakomány legitim célpontja lesz az orosz légierőnek.

Moszkva február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy jellemezte a feladatát, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó