2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Telegraf: Zelenszkij el akarja bocsátani az ukrán fegyveres erők főparancsnokát

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök el akarja távolítani Valerii Zaluzhnyit az ukrán fegyveres erők főparancsnoki posztjáról – jelentette szerdán a Telegraf ukrán hírportál.

“Az ukrán hadsereg vezetőjét, Valerii Zaluzhnyi vezérőrnagyot leválthatják magas posztjáról. <…> A jelenlegi főparancsnoknak valószínűleg felajánlják a védelmi miniszteri posztot. A helyére is van jelölt” – írta a portál saját forrásokra hivatkozva.

Sajtóértesülések szerint Zaluzhnyi helyét az ukrán szárazföldi erők jelenlegi parancsnoka, Olekszandr Szirszkij veheti át. Megjegyzik, hogy az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka nem nagyon örül a védelmi minisztériumba való költözés kilátásának.

“Nadeli és más, Zelenszkijhez közel álló személyek szerint nincs konfliktus az elnöki hivatal és Valerii Zaluzhnyi között, de az elnök nem túlságosan szeretné, ha az ukrán győzelmi ünnepségeken konkurenciát kapna” – írja a Telegraf.

Az ukrán védelmi minisztériumot jelenleg Olekszij Reznyikov vezeti.

Oroszország február 24-én katonai műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Ennek érdekében – mondta – tervbe vették Ukrajna “demilitarizálását és denacionalizálását”, valamint azt, hogy bíróság elé állítsák az összes háborús bűnöst, aki felelős a donbászi “civilek elleni véres bűncselekményekért”.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint a fegyveres erők csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat támadják, és már teljesítették az első szakasz fő feladatait – jelentősen csökkentették Ukrajna harci potenciálját. Az orosz védelmi minisztérium szerint a fő cél a Donbassz felszabadítása.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...