2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Telefonon tárgyalt az orosz és az amerikai védelmi miniszter

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Lloyd Austin amerikai védelmi miniszterrel tárgyalt telefonon – jelentette pénteken az orosz védelmi tárca.

A rövid közlemény szerint a két vezető tisztségviselő “a nemzetközi biztonság kérdéseit, köztük az ukrajnai helyzetet” vitatta meg telefonon.

Sojgu és Austin legutóbbi telefonbeszélgetéséről májusban számoltak be, amelyről mindkét fél kevés részletet árult el. Ez volt az első közvetlen beszélgetés a tisztviselők között azóta, hogy Oroszország február végén csapatokat küldött Ukrajnába.

A Reuters által idézett források akkor elárulták, hogy a hívás körülbelül egy órán át tartott, és nem sikerült semmilyen konkrét ügyet megoldani. A tárgyalásokat Washington kezdeményezte – jelentette az orosz média.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...