2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

Tegnap Luganszk mellett 438 ukrán katona dezertált át Oroszországba

A már napok óta élelem és víz nélkül szenvedő ukrán katonák a Luganszki Népi Köztársaság katonai vezetésével tárgyaltak a megadásról. Mivel a páncélosaikba sem tudtak már hajtóanyagot tölteni, tegnap gyalogosan, fehér zászlóval közeledtek a felkelők állásaihoz a Pancsenkovo és Birjukovo közötti katlanban, ahol két hete körbekerítették az ukrán hadsereg több hadosztályát, mintegy ötezer katonát.

Tehát tegnap,a több hete körbezárt 72. Gépesített Dandár 438 katonája dezertált át az Orosz Föderációba. Az oroszbarát lázadók egy folyósót alakított ki a távozók számára, amin keresztül épségben elérhették a gukovói határátkelőt, ahol bebocsátást kértek az Oroszországi Föderáció területére. Az orosz határőrség az átkelést engedélyezte, a sebesülteket orvosi ellátásban részesítette, több ukrán katonát kórházba is szállítottak.

A megadás feltételeként az oroszbarát lázadó haderő az ukrán katonai eszközök (több mint 70 db páncélozott harcjármű, számos tüzérségi eszköz és kézi lőfegyver) épségben, működőképes állapotban való átadását szabták meg.

A fegyverletétel után az ukrán tisztek azt nyilatkozták, lévén a kijevi vezetés nem látta el őket lőszerrel, élelemmel és a túlélési esélyeik a nullához konvergáltak, ezért becsületbeli ügyként már csak alárendelt állományi keretük életének megóvása volt a cél, így letették a fegyvert és menedéket kértek az oroszoktól.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó