2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Távozott az USA oroszországi nagykövete

John Sullivan csaknem három év után távozott Oroszországból – jelentette be vasárnap a moszkvai diplomáciai képviselet.

“John J. Sullivan, az Egyesült Államok oroszországi nagykövete befejezte amerikai nagyköveti megbízatását, és a mai napon távozott Moszkvából” – áll a közleményben.

Sullivan, akinek pályafutása “négy évtizedet és öt amerikai elnököt ölelt fel”, most nyugdíjba vonul.

“Elizabeth Rood veszi át a moszkvai amerikai nagykövetség ügyvivői feladatait, amíg Sullivan nagykövet utódja meg nem érkezik” – közölte a nagykövetség.

Sullivan korábban külügyminiszter-helyettesi tisztséget töltött be, és Donald Trump távozása után is megtartotta a nagyköveti posztot. Júniusban elismerte, hogy a Moszkva és Washington közötti kapcsolatok az ukrajnai orosz katonai offenzíva közepette mélypontra kerültek. Ez valószínűtlenné tett bármilyen produktív együttműködést az országok között – mondta a nagykövet.

Tavaly Sullivan néhány hónapot távol töltött Moszkvától, miután Washington bejelentette az új oroszellenes szankciócsomagot, és a Kreml úgy döntött, hogy visszahívja amerikai nagykövetét, Anatolij Antonovot. Az amerikai nagykövet az országok elnökei közötti júniusi találkozót követően tért vissza Oroszországba.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...