2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Szudánban tűzszünetet, Ukrajnába fegyvereket követelt a német külügyminiszter, neki esetek a kommentelők

Annalena Baerbock német külügyminiszter figyelmen kívül hagyta az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésére szóló meghívást, amelyet orosz kollégája, Szergej Lavrov elnököl – írja a Bild.

“Baerbock meghívást kapott, de elutasította, hogy New Yorkba utazzon, és helyette a szudáni német állampolgárok kimenekítésével foglalkozott” – írta a lap.

A Twitteren a német diplomata azt írta: “Minden diplomáciai csatornán keresztül támogatjuk a szudáni tűzszünetet. Világosan üzenem a konfliktusban részt vevő feleknek: ha törődnek az országukkal, akkor tegyék le a fegyvert”.

A bejegyzéshez fűzött kommentárok megjegyezték, hogy Németországtól most határozott fellépést várnak az ukrán kérdésben, amely az ENSZ-tárgyalások egyik témája volt.

“Tehát a fegyverek békét hoznak?” – kérdezte ironikusan egy felhasználó.

“Pontosan ez az, amit Ukrajnában elvárnánk tőletek. Legyen végre tűzszünet, és hagyjátok abba a fegyverszállításokat” – írta egy másik olvasó.

“A fegyverek Szudánban rossz. A fegyverek Ukrajnában jó. Biztosan maga a külügyminiszter?” – tette fel a kérdést egy kommentelő.

“Gyakorolja a “diplomáciai csatornáit” Szudánon, hátha tud tárgyalni Oroszországgal” – javasolta egy másik felhasználó.

“Kár, hogy nem az ukrajnai békéről beszélsz” – összegeztek a hozzászólók.

Oroszország áprilisban tölti be az ENSZ Biztonsági Tanácsának elnökségét. Szergej Lavrov külügyminiszter hétfőn érkezett a világszervezet székhelyére.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó