2023, szeptember 28.
14.3 C
Budapest
14 C
Moszkva

Szlovákia befejezte a MiG-29-es vadászgépek átadását Ukrajnának

Szlovákia befejezte a MiG-29-es vadászrepülőgépek átadását Ukrajnának – közölte Facebook-oldalán Jaroslav Nad szlovák védelmi miniszter.

“Tizenhárom MiG már Ukrajnában van” – írta.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy négy vadászgépet márciusban ukrán pilóták szállítottak el, a maradék kilencet pedig szárazföldi úton juttatták el Ukrajnába.

Korábban Nad közölte, hogy az USA 12 AH-1Z Viper helikoptert szállít Pozsonyba az Ukrajnának átadott MiG-ekért cserébe.

Március végén Robert Fico volt miniszterelnök, a Smer párt vezetője azt mondta, hogy a MiG-29-es vadászgépeket az ország alkotmányának durva megsértésével adták át Ukrajnának. Szavai szerint Szlovákia korábban nem tervezte, hogy amerikai helikoptereket vásárol, most azonban az országnak többet kell fizetnie olyasmiért, amire nincs szüksége.

Március 31-én az orosz Szövetségi Haditechnikai Együttműködési Szolgálat közölte, hogy Szlovákia durván megsértette az orosz fegyverek reexportjáról szóló nemzetközi szerződéseket, amikor a MiG-29-eseket leszállította Ukrajnának. A hivatal szerint Pozsonynak nem volt joga erre, Moszkva beleegyezése nélkül.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó