2023, február 8.
-3.1 C
Budapest
-6.5 C
Moszkva

Szivárog a Barátság kőolajvezeték Lengyelországban

A lengyel hálózatüzemeltető PERN vállalat közölte, hogy szivárgást fedezett fel a Barátság vezeték azon szakaszán, amely orosz kőolajat szállít Németországba.

A szivárgást kedden késő este észlelték az automatizált rendszerek a közép-lengyelországi Plock várostól mintegy 70 kilométerre lévő vezeték két vezetékszálának egyikén – közölte a vállalat szerdai közleményében.

A sérült felét azonnal lekapcsolták, a másik vezetékszál pedig a szokásos módon működik tovább – közölte a vállalat.

“Jelenleg az incidens okai nem ismertek” – közölte a PERN, hozzátéve, hogy munkatársait és tűzoltóit a helyszínre vezényelték, hogy felmérjék a helyzetet és biztosítsák a területet.

A Barátság kőolajvezeték a világ egyik legnagyobb kőolajszállító hálózata, amely mintegy 4000 km hosszú, és Oroszországból Ukrajnába, Belaruszba, Lengyelországba, Magyarországra, Szlovákiába, Csehországba, Ausztriába és Németországba szállít kőolajat.

A Barátság gázvezetéken történt szivárgás azt követően következett be, hogy szeptember végén robbanásokat észleltek az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékeken a Balti-tengeren, amelyek Oroszországot Németországon keresztül kötik össze az EU-val. Az incidenst széles körben szabotázsnak tartják.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...

Kadirov: az év vége előtt befejeződhet a különleges hadművelet, a Nyugat letérdel

Az ukrajnai különleges művelet az év végéig befejeződik - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető a csecsen nemzetpolitikai, külügyi, sajtó- és tájékoztatási miniszterrel, Ahmed...