2022, július 1.
36.9 C
Budapest
22.1 C
Moszkva

Szijjártó: fontos együttműködési szerződéseket írunk alá Putyin budapesti látogatásakor

Fontos megállapodásokat fogunk aláírni a gazdaság, a szociális biztonság és a sport területén való együttműködésről Vlagyimir Putyin orosz elnök október 30-i budapesti látogatásakor – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek szerdán Moszkvában.

Szijjártó Péter, akinek tárgyalópartnerei között szerepelt Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója, Gyenyisz Manturov ipari és kereskedelmi, Alekszandr Novak energiaügyi és Pavel Kolobkov sportminiszter, elmondta, hogy sikerült olyan közös projekteket azonosítani, amelyet harmadik piacon orosz és magyar vállalatok közösen tudnak megvalósítani.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j4) és a Gazprom orosz állami gázipari monopólium vezérigazgatója, Alekszej Miller (b3) találkozója Moszkvában 2019. október 16-án. A miniszter mellett Ságvári Pál miniszteri biztos (j6), Konkoly Norbert nagykövet (j5), Sztáray Péter, a KKM biztonságpolitikáért felelős államtitkára (j2) és Lezsák Sándor (Fidesz), az Országgyűlés alelnöke, a parlament orosz-magyar baráti tagozatának elnöke (j). MTI/KKM/Burger Zsolt

Beszámolt róla, hogy a magyar-orosz csúcson fontos szerepet kap a közel-keleti keresztény közösség védelme. Az orosz elnöki látogatás idejére meghívást kapnak majd a legnagyobb közel-keleti keresztény egyházak vezetői is Budapestre, akiknek személyesen nyújthatnak tájékoztatást helyzetükről – mondta.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS