2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Szevasztopol kikötői infrastruktúráját támadták meg az ukránok

Mihail Razvozsajev, az orosz fekete-tengeri flottának otthont adó stratégiai fontosságú város kormányzója szerint az ukrán erők a krími Szevasztopolban lévő kikötői infrastruktúrát vették célba.

“Körülbelül 20 perccel ezelőtt ellenségeink megtámadták Szevasztopolt” – írta Razvozsajev szerda hajnali 3 óra 40 perc körül egy Telegram-üzenetben. Később közölte, hogy a csapás következtében legalább 24 ember szenvedett különböző sérüléseket, közülük négy ember állapota az előzetes becslések szerint közepesen súlyos.

A tisztviselő elmondta, hogy miközben a légvédelmet aktiválták a feltételezett rakéták ellen, a támadás tüzet okozott egy “nem polgári” létesítményben a város ipari negyedében.

A földi károk mértékéről nem voltak azonnali információk. Az orosz Telegram hírcsatornák által megosztott több fotókon és videókon robbanást és tüzet látni a város egyik hajógyárának közelében.

A Krími hídon elővigyázatosságból rövid időre leállították a teljes forgalmat az incidens idejére. Razvozsajev elmondta, hogy valamennyi biztonsági szolgálat “továbbra is figyelemmel kíséri a helyzetet”, és arra kérte a lakosokat, hogy maradjanak nyugodtak, és csak a hivatalos információforrásokban bízzanak.

Az orosz védelmi minisztérium egyelőre nem kommentálta az incidenst, és nem tisztázta, hogy milyen típusú rakétákat vagy drónokat használtak a Krím elleni legutóbbi csapás során.

Az elmúlt hónapokban Ukrajna többször indított drónokat a Krím ellen, ahol intenzív orosz légvédelemmel találkoztak. Korábban két-három UAV-ból álló csoportok az orosz fővárosban lévő Moscow City kereskedelmi központot is célba vették, kisebb anyagi károkat okozva, de áldozatok nélkül. A Kreml a támadásokat “kellemetlenségnek” és kétségbeesett cselekedetnek minősítette, amelynek célja, hogy elterelje a figyelmet Kijev kudarcairól a csatatéren.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó