2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Szevasztopol elleni nagyszabású ukrán dróntámadást hiúsítottak meg az orosz erők

Az orosz erők meghiúsítottak egy nagyszabású ukrán dróntámadást a Krímben lévő kulcsfontosságú orosz haditengerészeti támaszpont, Szevasztopol ellen – közölte a védelmi minisztérium, hozzátéve, hogy a támadás nem okozott sebesüléseket vagy károkat.

A minisztérium vasárnapi közleménye Mihail Razvozajev szevasztopoli kormányzó korábbi jelentését követte, aki a város elleni “masszív és elhúzódó” támadásról beszélt. A minisztérium szerint “a kijevi rezsim megkísérelt terrortámadást végrehajtani” a Krímben, amelyben hét légi és két tengeri drón vett részt.

A tisztviselők szerint a moszkvai erők sikeresen visszaverték a támadást, két drónt a légvédelem messze a partvonaltól szedett le.

További öt pilóta nélküli járművet az elektronikus hadviseléssel kapcsolatos intézkedések elfojtottak, és lezuhantak, nem találták el a célpontjukat – áll a közleményben. Emellett az orosz parti őrség járőrhajói észleltek és megsemmisítettek két ukrán pilóta nélküli motorcsónakot a Fekete-tenger északi részén – közölte a minisztérium.

Később a nap folyamán Razvozhayev elmondta, hogy egy másik légi drónt is megzavart az elektronikus hadviselés, hozzátéve, hogy az orosz flotta repülőgépe felszállt, hogy megsemmisítse a gépet.

Több, a közösségi médiában közzétett, nem ellenőrzött videón látszik, hogy az orosz haditengerészeti erők automata fegyverekből lőnek egy gyorsan mozgó célpontra a vízben.

Az Oroszországgal fennálló konfliktus közepette Ukrajna az elmúlt hónapokban drón- és rakétacsapásokkal vett célba különböző krími létesítményeket. A hónap elején Ukrajna rakétát lőtt a Krími hídra, amely összeköti a félszigetet az orosz szárazfölddel, de a védelmi minisztérium közölte, hogy lelőtték és nem okozott kárt.

Az incidensre reagálva Valerij Geraszimov, az orosz vezérkari főnök utasította a hadsereget, hogy “a lehető leghamarabb hozzon további intézkedéseket a létesítmények légicsapásokkal szembeni védelmének javítása érdekében”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó