2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Szeptemberi nemzetközi terrorelhárítási gyakorlatról tett bejelentést az orosz védelmi tárca

Terrorelhárítási gyakorlatot tartanak szeptemberben az ADMM+ csoport tagországai katonai kontingenseinek részvételével az orosz távol-keleti Tengermelléki területen – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

A tárca azt is közölte, hogy Mianmarban befejeződött egy terrorelhárítási parancsnoki törzsgyakorlat, amelyen az orosz védelmi tárca, a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) és az ASEAN Védelmi Minisztereinek Konferenciája Plusz (ADMM+) párbeszédpartnerek képviselői vettek részt.

“A befejeződött törzsgyakorlat, az ADMM+-országok kontingenseinek részvételével megtartott terrorelhárítási gyakorlat az előfutára volt annak, amelyet idén szeptemberben rendeznek meg Oroszország Tengermelléki területén” – közölte a védelmi minisztérium.
Az ADMM+ csoporthoz az ASEAN- tagállamok (Brunei, Kambodzsa, Indonézia, Laosz, Malajzia, Mianmar, a Fülöp-szigetek, Szingapúr, Thaiföld és Vietnam) mellett nyolc párbeszédpartner (Ausztrália, Kína, India, Japán, Kína, Új-Zéland, Dél-Korea, Oroszország és az Egyesült Államok) tartozik.

A moszkvai katonai tárca szerint a lezárult a mianmari gyakorlat résztvevői első alkalommal gyakorolták a légierő – beleértve a drónokat -, a felderítés és az elektronikus hadviselés korszerű felhasználásának módozatait a terroristák megsemmisítésében. A közlemény alapján a részvevőknek sikerült egységes megközelítést kialakítaniuk a nemzetközi terrorizmus elleni harcmódokkal kapcsolatban.

A minisztérium megállapította: a vezetésiponton a katonák bebizonyították, hogy képesek összehangolt együttműködésre és a helyzet gyors felmérésére.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó