2022, szeptember 30.
16.7 C
Budapest
17.2 C
Moszkva
Array

Szeptember elején tartják meg az orosz paralimpikonok külön versenyét

Szeptember elején tartják meg a paralimpiától eltiltott orosz sportolók külön versenyét – jelentette ki péntek este az Eho Moszkvi rádiónak nyilatkozva Vlagyimir Lukin, az Oroszországi Föderáció Paralimpiai Szövetség elnöke.

Vlagyimir Putyin elnök csütörtökön közölte, hogy Oroszország külön játékokat rendez paralimpikonjainak, és hogy a jutalmazás azonos lesz az olimpiaival. Putyin kijelentette, hogy az orosz versenyzők diszkvalifikálása a szeptember 7-én kezdődő paralimpiáról magára a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságra (IPC) nézve megalázó. A döntést törvényellenesnek, cinikusnak és erkölcstelennek nevezte.

Oroszországot augusztus 7-én zárta ki az IPC a szeptemberi riói paralimpiáról, a döntést államilag irányított doppingolással indokolva. A lausanne-i nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) kedden elutasította az orosz fellebbezést.

Lukin pénteki nyilatkozata szerint a külön játékoknak nem lesz “nemzetközi státusa”, mert azokat közvetlenül a paralimpia előtt fogják megrendezni.

“Reméljük, hogy (a külön versenyt) nem kell megrendezni, mert bízunk benne, hogy a sportolóink részt vehetnek a paralimpiai játékokon, de ha ez nem történik meg, akkor az szeptember elején lesz” – mondta.

Lukin a lehetséges helyszínt nem nevezet meg, de Szocsi csütörtökön felajánlkozott, hogy kész megrendezni a külön versenyt.

Vitalij Mutko orosz sportminiszter csütörtökön Moszkvában közölte: az Oroszországi Föderáció Paralimpiai Bizottsága arra készül, hogy eljárási hibákra hivatkozva megfellebbezze az eltiltást a svájci szövetségi bíróságon. Mérlegelés tárgya továbbá, hogy az orosz paralimpikonok egyéni alapon forduljanak a CAS-hoz. (MTI)

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A részleges mozgósítás első katonái megérkeztek a Donbasszba

Oroszország részlegesen mozgósított első katonái megérkeztek a Donyecki Népköztársaság (DNR) különleges műveleti övezetébe - írja a RIA Novosztyi. Megérkeztek a Donyecki Népköztársaságba a részleges mozgósítás...

Sikertelen ukrán előrenyomulás Krasznij Limannál, jelentős ukrán veszteségek

Az ukrán csapatok veszteségeket szenvedtek a Krasznij Liman elleni sikertelen támadási kísérlet során - közölte az orosz védelmi minisztérium a szerdai hadjelentésében. "Az ukrán csapatcsoport...

Ukrajnába is leállhat a gázszállítás – vita van a Gazprom és a Naftogaz között

A Gazprom elutasítja az ukrán Naftogaz követeléseit az orosz gáz európai tranzitdíjára vonatkozó választottbírósági eljárásban, a nem teljesített szolgáltatásokat nem kell és nem is...