2023, április 2.
11.2 C
Budapest
6.5 C
Moszkva

Szentpéterváron találkozik Putyin és Kurz

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Sebastian Kurz osztrák kancellár október 3-án fog tárgyalni egymással Szentpéterváron – közölte Jurij Usakov elnöki tanácsadó a TASzSz hírügynökséggel.

Korábban az osztrák kancellári hivatal közölte, hogy Kurz Oroszországba látogat. A szóvivő elmondta, hogy Putyin és Kurz megnyitja az Ermitázs múzeum ” Birodalmi fővárosok: Szentpétervár – Bécs” elnevezésű kiállítását és kétoldalú kapcsolatokról, valamint energetikai tárgyalásokat folytatnak majd.

Dmitrij Peszkov a Kreml szóvivője csütörtökön elmondta, hogy Putyin és Kurz “meglehetősen konstruktív és intenzív párbeszédet folytat”.  Kiemelte, hogy az elmúlt évek nehézségei ellenére fejlődtek az orosz-osztrák kapcsolatok.

Elmondta, hogy konkrét tervek vannak különböző ágazatokban a további kereskedelmi és befektetési együttműködések bővítésére. Emellett a két vezető minden találkozót kihasznál arra, hogy a legfontosabb témákról (Ukrajna, Szíria, Oroszország és az EU kapcsolata) tárgyaljon.

 

 

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó