2022, szeptember 29.
17.2 C
Budapest
13.2 C
Moszkva

Szentpéterváron lesz jövőre az Oroszország-Afrika csúcstalálkozó

Oroszország második legnagyobb városa, Szentpétervár lesz a házigazdája a 2023-as Oroszország-Afrika csúcstalálkozónak – írta szerdán Telegram-csatornáján Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

“Hatalmas esőben hagyjuk el az afrikai kontinenst, és ez jó jel” – jelentette ki Zaharova.

“Köszönjük, barátaim, és várunk benneteket jövőre Szentpéterváron az Oroszország-Afrika csúcstalálkozón”.

Az első Oroszország-Afrika csúcstalálkozónak 2019-ben az orosz Fekete-tengeri üdülőváros, Szocsi adott otthont. A csúcstalálkozót 2019. október 22. és 24. között rendezték meg, szlogenje pedig így hangzott: “A békéért, a biztonságért és a fejlődésért”.

Lavrov orosz külügyminiszter a hét eleji afrikai körútja keretében július 24. és 27. között Egyiptomba, a Kongói Köztársaságba, Ugandába és Etiópiába látogatott.

A szerdai etiópiai látogatás Lavrov afrikai körútjának utolsó állomása volt, amely után az orosz csúcsdiplomata a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) külügyminiszteri találkozójára utazik az üzbég fővárosba, Taskentbe.

Lavrov afrikai országokban folytatott korábbi tárgyalásai és sajtótájékoztatói során az ukrajnai válság volt a középpontban.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Sikertelen ukrán előrenyomulás Krasznij Limannál, jelentős ukrán veszteségek

Az ukrán csapatok veszteségeket szenvedtek a Krasznij Liman elleni sikertelen támadási kísérlet során - közölte az orosz védelmi minisztérium a szerdai hadjelentésében. "Az ukrán csapatcsoport...

Ukrajnába is leállhat a gázszállítás – vita van a Gazprom és a Naftogaz között

A Gazprom elutasítja az ukrán Naftogaz követeléseit az orosz gáz európai tranzitdíjára vonatkozó választottbírósági eljárásban, a nem teljesített szolgáltatásokat nem kell és nem is...

Bloomberg: valószínűtlen, hogy a Nyugat növeli a fegyverszállításokat Ukrajnába

Nincs jele annak, hogy Kijev támogatói az Egyesült Államokban és az EU-ban fokoznák a fegyverszállításokat Ukrajnába válaszul a részleges oroszországi mozgósításra - jelentette a...