2023, március 20.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva
Array

Szankciósdi: Szergej Lavrov a szankciós-spirálról: ki mit veszít

Szankciósdi: Szergej Lavrov a szankciós-spirálról: ki mit veszít

 

Az Orosz Föderáció nem tárgyal a szankciók felfüggesztésének feltételeiről, ameddig az Európai Unió szankciói érvényben vannak Oroszország ellen, mondta el Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. “Az Európai Unió szankcióit illegálisnak tartjuk, melyek nem vezetnek se a konfliktus megoldásához, se az ukrán lakosság védelméhez. Szükségtelen mondani, nem tárgyalunk a szankciók visszavonásának feltételeiről, ameddig az Európai Unió szankciói is érvényben vannak.”

Lavrov elmondta, hogya nyugati szankciók elleni védőintézkedések hosszú távra szólnak Az orosz külügyminiszter szerint az európai államok az Oroszországgal szemben egyoldalúan bevezetett büntetőintézkedések miatt az idén 40 milliárd eurós (mintegy 12 ezer milliárd forint) veszteséggel számolhatnak, jövőre pedig 50 milliárdossal.

Az Oroszországgal szemben alkalmazott nyugati szankciók elleni orosz intézkedések hosszú távra szólnak – jelentette ki Szergej Lavrov az Európai Üzleti Szövetséghez (AEB) tartozó cégek vezetőinek keddi moszkvai tanácskozásán.

Az orosz külügyminiszter szerint az európai államok az Oroszországgal szemben egyoldalúan bevezetett büntetőintézkedések miatt az idén 40 milliárd eurós (mintegy 12 ezer milliárd forint) veszteséggel számolhatnak, jövőre pedig 50 milliárdossal. Lavrov az Európai Uniót hibáztatta, mondván, hogy az Ukrajnát a Kelet és Nyugat közötti választás elé állítva “igen felsrófolta az árakat” a kelet-európai ország jövőjét meghatározó geopolitikai játszmában, és ezzel elmélyítette a válságot a kelet-európai térségben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó