2023, november 29.
-0.7 C
Budapest
-2.2 C
Moszkva

Svéd zsoldost öltek meg Harkov közelében

Harkov közelében megöltek egy svéd állampolgárt, aki korábban Svédország légierejében szolgált Uppsalában. A férfi 28 éves volt – jelentette az SVT televízió.

Az újságírók szerint az ukrán oldalon harcoló katonát gránátrepesz sebesítette meg a mellkasán. A tévécsatorna forrása pontosította, hogy a férfi néhány hónapja érkezett az országba.

Az SVT szerint több száz svéd harcol a kijevi rezsim oldalán – és nem csak az úgynevezett Nemzetközi Légióban, hanem kisebb fegyveres alakulatban is, néhányan közülük (mint az elhunyt is) volt katonák.

Mások a svéd törvényeket megsértve a fegyveres erőkből való leszerelés nélkül váltak zsoldosokká, így mindenféleképpen kerülik a nyilvánosságot.

Korábban az orosz védelmi minisztérium azt közölte, hogy Kosztyantyinivkában mintegy 250 zsoldost öltek meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...

Moszkva nem lát esélyt egy jövő évi tűzszünetre az ukrajnai konfliktusban

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes nem lát esélyt a tűzszünetre az ukrajnai konfliktusban jövőre, tekintettel arra, hogy Kijev és nyugati támogatói olyan álláspontra helyezkedtek, amely...

NRK: rekordbevételre tett szert az egyik NATO-tagállam az ukrán válságból

Norvégia tavaly rekordösszegű olaj- és gázbevételre tett szert, miután az ukrajnai konfliktus miatt az energiaárak az egekbe szöktek - jelentette kedden az NRK televízió....
spot_img

Videó