2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Svéd zsoldost öltek meg Harkov közelében

Harkov közelében megöltek egy svéd állampolgárt, aki korábban Svédország légierejében szolgált Uppsalában. A férfi 28 éves volt – jelentette az SVT televízió.

Az újságírók szerint az ukrán oldalon harcoló katonát gránátrepesz sebesítette meg a mellkasán. A tévécsatorna forrása pontosította, hogy a férfi néhány hónapja érkezett az országba.

Az SVT szerint több száz svéd harcol a kijevi rezsim oldalán – és nem csak az úgynevezett Nemzetközi Légióban, hanem kisebb fegyveres alakulatban is, néhányan közülük (mint az elhunyt is) volt katonák.

Mások a svéd törvényeket megsértve a fegyveres erőkből való leszerelés nélkül váltak zsoldosokká, így mindenféleképpen kerülik a nyilvánosságot.

Korábban az orosz védelmi minisztérium azt közölte, hogy Kosztyantyinivkában mintegy 250 zsoldost öltek meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...