2023, március 24.
10.6 C
Budapest
7.5 C
Moszkva
Array

Stoltenberg: “Putyin elnök egyértelműen megszegte a tűzszüneti megállapodásokat, és ismét megsértette Ukrajna integritását”

Magát Putyint bírálta Stoltenberg NATO főtitká egy pénteki német lapinterjúban, szerinte Putyin megint megsértette Ukrajna területi épségét és veszélyezteti a nemzetközi polgári repülés biztonságát.

 

Az atlanti szövetség főtitkára a Bild című lapban megjelent interjúban kiemelte, hogy az utóbbi napokban források szerint Oroszország ismét fegyvereket és hadifelszerelést, tankokat és rakétákat szállított Ukrajnába.

Ezzel “Putyin elnök egyértelműen megszegte a tűzszüneti megállapodásokat, és ismét megsértette Ukrajna integritását” – mondta Jens Stoltenberg.

Az európai légtérbe behatoló orosz katonai repülőgépekről azt mondta, hogy a légtérsértésekkel “Putyin mindenekelőtt a polgári légiközlekedést veszélyezteti”, hiszen “harci gépei” nem használnak (a repülőgép helyzetének meghatározását is szolgáló) transzponder kódot és nem kommunikálnak a légiirányító szolgálatokkal.

Hozzátette, hogy NATO-gépek az idén már száznál is több orosz gépet fogtak be, ami több mint háromszoros növekedés tavalyhoz képest.

Arra a kérdésre, hogy küszöbön áll-e az újabb hidegháború, azt mondta, hogy nem ez a helyzet, de a NATO és Oroszország bizalmon alapuló együttműködéséről sem lehet beszélni, mert Moszkva “aláásta az értékekre épített európai biztonsági rendszert”.

Mindent meg kell tenni, hogy az ukrajnai fejlemények ne vezessenek újabb hidegháborúhoz – hangsúlyozta Jens Stoltenberg a legnagyobb példányszámú német lapban, hozzátéve, hogy ez “orosz érdek is”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó