2023, szeptember 28.
21.2 C
Budapest
15.1 C
Moszkva

Stoltenberg: minden NATO-tagállam egyetért abban, hogy Ukrajnának taggá kell válnia

Minden NATO-szövetséges egyetért abban, hogy Ukrajnának a szövetség tagjává kell válnia – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az amerikai Ramstein légitámaszponton tartott kontaktcsoport ülése előtt.

“Ahogy tegnap Kijevben mondtam, Ukrajna jövője a szövetség családjában van. Minden NATO-szövetséges egyetért abban, hogy Ukrajna a szövetség tagja lesz” – mondta.

Hozzátette azonban, hogy a NATO-országok most arra összpontosítanak, hogy “biztosítsák Ukrajna győzelmét Oroszország ellen”.

2022 szeptember végén Volodimir Zelenszkij közölte, hogy Ukrajna gyorsított eljárásban kéri a NATO-tagságot. Egy ilyen eljárás most nem időszerű – mondta később Jake Sullivan, az amerikai elnök nemzetbiztonsági ügyekért felelős tanácsadója. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Zelenszkij nyilatkozatát kommentálva elismerte a blokk változatlan álláspontját az egyes országok útjának meghatározásához való jogáról és a “nyitott ajtók” politikájáról, de hangsúlyozta, hogy a szövetség arra összpontosítja erőfeszítéseit, hogy segítse Kijevet önmaga megvédésében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó