2023, március 21.
18.4 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Array

Steven Seagal a krími Szevasztopolban tartott motoros fesztiválon: Orosz vagyok én is

Az Ukrajnától az Oroszországi Föderációba visszatért Krím félszigetén adott koncertet a magát orosz gyökerűnek tartó Steven Seagal amerikai filmszínész és blueszenész, illetőleg kinyilvánította támogatását Vlagyimir Putyin orosz elnök iránt.

Az oroszbarát szeparatizmus támogatása miatt több európai fesztiválról kitiltott 62 éves világsztár az Éjjeli Farkasok nevű orosz motorosklub találkozójának zárónapján, szombat este lépett fel a félszigettel együtt márciusban Oroszországhoz visszacsatolt Szevasztopol krími hadikikötőben zenekarával, a Steven Seagal Blues Banddel.

A basszusgitáron játszó énekes-dalszerző blues stílusban adott elő ismert slágereket a függetlenségét kikiáltó kelet-ukrajnai donyecki népköztársaság zászlajával is díszített színpadon, az ukrajnai szakadárok zászlait is lengető közönség előtt. A Ria Novosztyi orosz hírügynökség szerint a színész-énekes azt mondta, azért vállalta a fellépést, “mert a zene összeköt”.

A koncert után a motorosklub elnöke, a Hirurg (Sebész) néven is emlegetett Alekszandr Zaldosztanov Putyin elnök képmásával és egy orosz vitéz figurájával díszített labdarúgómezt adott át az amerikai előadónak, úgymond kárpótlandó őt azért a három elmaradt koncertért, amelyet a Krím félszigeti rendezvényen való fellépése miatt nem tarthatott meg Európában, közte egy észtországi bluesfesztiválon.

Helyi újságíróknak Seagal azzal magyarázta részvételét, hogy “orosz gyökerei” vannak, nagyszülei Vlagyivosztokból, illetve Szentpétervárról származtak, ezért “nem tehette meg, hogy nem jön el fellépni egy orosz városban”. A Zvezda orosz állami tévének egyenesen azt mondta, hogy “orosz vagyok”.
Egy orosz újságnak márciusban adott interjúban Seagal kijelentette, hogy jogosnak tartja Putyin elnök szándékát a Krímben élő oroszok megvédésére. Az amerikai filmszínész és Vlagyimir Putyin régóta közeli barátok, és rendszeresen találkoznak – mondta Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője Seagal egy tavalyi moszkvai látogatása alkalmából, amelynek célja a küzdősportok népszerűsítése volt.

Az ITAR-TASS szerint százezren vettek részt a motorosfesztiválon, amelyet hatodik alkalommal tartottak Szevasztopolban, idén Krím és Szevasztopol Oroszországgal való újraegyesítése jegyében, a motorosok közül ötezren Oroszország különböző régióiból érkeztek.

origo.hu nyomán íródott cikk

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden hivatalos megbeszélésre fogadta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget a Kremlben. Az elnök a megbeszélést követően a Peking által nemrégiben előterjesztett...

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...
spot_img

Videó