2022, október 3.
12.2 C
Budapest
15.6 C
Moszkva
Array

Sortüzes kivégzés az USA-ban

KivégzésKivégzőosztag végzett pénteken az egyesült államokbeli Utah államban azzal a férfivel, akit még 1985-ben egy bírósági tárgyaláson elkövetett gyilkosság miatt ítéltek halálra. A halálbüntetést alkalmazó Utah államban 14 éve nem volt példa arra, hogy egy halálraítélttel ilyen módon végezzenek. Ronnie Lee Gardneren az ítéletet helyi idő szerint nulla óra után 20 perccel hajtotta végre egy öttagú osztag.

 

Az Egyesült Államokban a halálbüntetés 1976-os visszaállítása óta Gardner volt a harmadik, akinek kivégzőosztag oltotta ki az életét.

A Deseret News nevű újság értesülése szerint Gardner utolsó óráit nyugalomban töltötte el. Délután elkezdte nézni a Gyűrűk ura filmtrilógiát, majd találkozott egy mormon pappal.

A 49 éves férfit egy bárpincér 1984-ben elkövetett meggyilkolásával vádolták, ezért került bíróság elé. A bűnvádi tárgyalásról megpróbált elmenekülni, és közben halálos lövést adott le egy ügyvédre, Michael Burdellre. Az ügyvéd családja az utolsó pillanatig követelte, hogy életfogytig tartó börtönbüntetést szabjanak ki Gardnerra, mert meggyilkolt hozzátartozójuk életében élesen bírálta a halálbüntetést.

Gardner hiába kérelmezte a büntetés végrehajtásának felfüggesztését több fokon, utoljára az amerikai legfelsőbb bíróságnál, Gardnerra választhatott az engedélyezett méreginjekció és a kivégzőosztag között.

Az Egyesült Államokban Utah-on kívül Oklahoma állam teszi lehetővé a golyó általi kivégzést.

A www.cbsnews.com nyomán.

Eredeti cikk.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A rubel lesz a hivatalos pénznem az egykori ukrán régiókban

Az orosz rubel lesz a hivatalos pénznem a Donyecki és Luganszki Népköztársaságokban (ahol már eddig is azt használták), valamint a Herszon és Zaporozsjei régiókban,...

Bloomberg: az USA nyomást gyakorol az EU-ra, hogy “tegyen többet” Ukrajnáért

Az Egyesült Államok sürgeti az uniós államokat, hogy ők is biztosítsák azt az 1,5 milliárd dollárt, amelyet az USA szán havonta Ukrajnának - jelentette...

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy új régió Oroszországba olvadását

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy egykori ukrajnai régió, Donyecki és Luganszki Népköztársaság, Herszon és Zaporizzsja terület Oroszországhoz csatolásáról szóló dokumentumcsomagot. A vonatkozó határozatokat a...