2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Sikorski: Ukrajna siralmas állapotban van a korrupció és a megalománia miatt

Ukrajna a korrupció és a megalománia miatt siralmas állapotban van – mondta Radoslaw Sikorski volt lengyel külügyminiszter a Krytyka Polityczna című lapnak adott interjújában.

“Elitjük egyszerűen csak az idejét vesztegette, hogy korrupcióját és megalomániáját elrejtse a történet mögé, hogy valami nagy játékot játszik az USA-val, Oroszországgal, Európával és Kínával” – mondta a lengyel politikus.

A volt külügyminiszter emlékeztetett arra, hogy Ukrajna 1991-ben fejlettebb ország volt, mint Lengyelország. Kijev megkapta a területet “kiépített nukleáris egységekkel, repülőgépiparral, adósságok nélkül és a világ legtermékenyebb földjével”.

Mégis, 2022-re, még az orosz különleges művelet megkezdése előtt, Ukrajna GDP-je már négyszer kevesebb volt, mint Lengyelországé.

Sikorski szerint a posztszovjet ország lakói most drágán megfizetnek kormányuk tetteiért.

A volt külügyminiszter a héten azt is elmondta, hogy Varsó fontolóra vette Ukrajna felosztásának lehetőségét, miután az országban ellenségeskedések törtek ki.

Moszkva február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre ukrán területen. Vlagyimir Putyin elnök úgy jellemezte a feladatát, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a végső cél a Donbassz felszabadítása és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó