2022, augusztus 12.
25 C
Budapest
23.7 C
Moszkva
Array

Shuvalov: Az ázsiai piac helyettesítheti a Nyugati hitelpiacokat Oroszország számára

“Meg kell tanulnunk megérteni a mentalitását azoknak, akik létrehozták a kínai gazdasági csodát. Kissé eltérő üzleti szokásaik vannak” – hangsúlyozta az orosz miniszterelnök-helyettes.

Peking – szeptember 1O.

A kínai és egyéb ázsiai piacok helyettesíthetik a Nyugati hitelpiacokat, melyek most majdnem teljesen be vannak zárva Oroszország előtt – nyilatkozta Igor Shuvalov orosz miniszterelnök-helyettes az Itar Tass-nak adott interjújában. “De nem kellene úgy tekintenünk őket mint varázspálcákat: ha egy piac bezár, az nem jelenti azt hogy egy új automatikusan felpattan a helyébe. Nehéz munka lesz pénzeket bevonzani azokról az (ázsiai) piacokról. Nagyon keményen kell majd dolgoznunk” – figyelmeztetett Suvalov.

Hozzátette, hogy magatartási szabályok az ázsiai piacokon eltérőek az Európai Unióstól. “Az orosz befektetőknek fel kell ismerniük, milyen típusú viselkedést várnak el tőlük a hatóságok, a bankok és a gazdasági szereplők. Meg kell tanulnunk megérteni azok mentalitását, akik létrehozták a kínai gazdasági csodát. Nekik kissé eltérő szokásaik, viselkedésük van – tette hozzá Shuvalov.

“A korábbi években a mi üzleti tevékenységünk az Európai Unió felé volt orientálódva. Megértettük, hogyan kell viselkedni az európai üzleti életben, és hogyan kell azt csinálnunk Oroszországban. Annak a ténynek ellenére, hogy a gazdasági kapcsolataink Kínával az utóbbi években nagyot nőttek, nem mondhatom még azt, hogy ez (a kínai) már egy tökéletesen tiszta piaccá vált volna számunkra” – hangsúlyozta az orosz miniszterelnök-helyettes.

Hozzátette, hogy a pekingi látogatását megelőzően sokat olvasott Kínáról, különböző beruházási projekteket, a kínaiak azon képességéről, hogy végrehajtsanak projekteket minden áron, és azok a projektek hogyan, mi módon jöttek, jönnek létre. ” Felfedeztem rengeteg új dolgot a magam számára, melyekre én soha nem gondoltam volna mikor én Nyugati partnerekkel foglalkoztam” – mondta el Shuvalov.

Az orosz cégeknek, akik partnereket, üzleteket keresnek Kínában, mindig emlékezniük kell arra, hogy a történelmi szempont és vetület kiemelten hangsúlyos és fontos a kínai állam, a hatóságok és a kínai üzleti partnerek számára. “Néhány orosz, aki Kínába jön ,azt gondolja hogy ott mindenki pénzt akar keresni mindenáron és minden profit jó” – “Azonban az üzleti és gazdasági siker egyáltalán nem minden az ázsiai befektetők számára. Az ázsiai befektetőknek van egy nagyon széleskörű és átfogó megközelítési taktikája minden komplikált projektre. Ők gondosan tanulmányoznak minden szempontot, beleértve a MORÁLIS szempontot is. – mondta el Shuvalov végezetül.  

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....