2023, február 9.
-1.1 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

Shell vezér: Európa nem tudja helyettesíteni az orosz gázt

Ben van Beurden, a Shell vezérigazgatója szerint az európai országok nem lesznek képesek az orosz földgázt kiváltani energetikai átállás nélkül.

Az afrikai és skandináviai gázszállítások növelése, valamint a cseppfolyósított földgáz (LNG) vásárlásának fellendítése nem segíthet az orosz energia kiváltásában az európai piacokon – mondta van Beurden csütörtökön.

“Több cseppfolyósított földgáz piacra juttatása, a cseppfolyósítási és újragázosítási kapacitás növelése, valamint az észak-afrikai és norvégiai csővezetékes szállítások növelése ésszerű dolgok” – mondta, hozzátéve, hogy “középtávon elkerülhetetlen az energetikai átállás is”.

“Nincs mód arra, hogy egyszerűen több csővezetékes gázt és LNG-t vásároljunk, hogy teljesen kiváltsuk az összes orosz gázt, amelyet jelenleg fogyasztunk. Ez nem megvalósítható” – mondta van Beurden.

Oroszország jelenleg a legnagyobb európai gázszolgáltató, a régió által felhasznált földgáz mintegy 40%-át szállítja.

Az orosz gázt több útvonalon szállítják, köztük az Északi Áramlaton keresztül, amely közvetlenül Németországba vezet a Balti-tengeren keresztül, az ukrán gázszállító rendszeren, a Jamal-Európa gázvezetéken és a Fekete-tengeren keresztül a Török Áramlat gázvezetéken.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Foreign Policy: Ukrajna a következő 10 napban hatalmas orosz invázióra számít

Moszkva több százezer katonát összpontosított az ország keleti részén, brutális taktikával és emberhadjáratokkal igyekszik megtörni az ukrán fegyveres erők védelmét - írja a Foreign...

Amerikai képviselő: az USA fejezze be az ukrán hadsereg finanszírozását

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia azzal, hogy dollármilliárdokat küldjön Ukrajna hadseregének megerősítésére - jelentette ki Matt Gaetz republikánus képviselő hétfőn a képviselőházban tartott...

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...