2022, június 26.
31.7 C
Budapest
30.7 C
Moszkva

Shell vezér: Európa nem tudja helyettesíteni az orosz gázt

Ben van Beurden, a Shell vezérigazgatója szerint az európai országok nem lesznek képesek az orosz földgázt kiváltani energetikai átállás nélkül.

Az afrikai és skandináviai gázszállítások növelése, valamint a cseppfolyósított földgáz (LNG) vásárlásának fellendítése nem segíthet az orosz energia kiváltásában az európai piacokon – mondta van Beurden csütörtökön.

“Több cseppfolyósított földgáz piacra juttatása, a cseppfolyósítási és újragázosítási kapacitás növelése, valamint az észak-afrikai és norvégiai csővezetékes szállítások növelése ésszerű dolgok” – mondta, hozzátéve, hogy “középtávon elkerülhetetlen az energetikai átállás is”.

“Nincs mód arra, hogy egyszerűen több csővezetékes gázt és LNG-t vásároljunk, hogy teljesen kiváltsuk az összes orosz gázt, amelyet jelenleg fogyasztunk. Ez nem megvalósítható” – mondta van Beurden.

Oroszország jelenleg a legnagyobb európai gázszolgáltató, a régió által felhasznált földgáz mintegy 40%-át szállítja.

Az orosz gázt több útvonalon szállítják, köztük az Északi Áramlaton keresztül, amely közvetlenül Németországba vezet a Balti-tengeren keresztül, az ukrán gázszállító rendszeren, a Jamal-Európa gázvezetéken és a Fekete-tengeren keresztül a Török Áramlat gázvezetéken.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS