2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Scholz: Németország elegendő adósságot vett fel ahhoz, hogy túljusson a válságon

Olaf Scholz német kancellár úgy véli, hogy Németország elegendő adósságot vett fel ahhoz, hogy túljusson az elmúlt évek válságain és javítsa az ország gazdasági helyzetét. Erről a Passauer Neue Presse című újságban megjelent interjúban beszélt.

“Nem vagyok biztos abban, hogy az EU valóban azt akarja, hogy még több adósságot vegyünk fel. Én semmiképpen sem vagyok ezen a véleményen” – mondta.

A kancellár azt mondta, nem látja úgy, hogy az ország rosszabb idők küszöbén állna. Véleménye szerint Németországnak “megvannak a legjobb feltételei” ahhoz, hogy “10, 20 és 30 év múlva is a nagy ligában” maradjon a technológia tekintetében. Scholz rámutatott az ország “rekordszintű foglalkoztatási adataira” is.

Németország jelenlegi gazdasági növekedési üteme azonban nem kielégítő, mondta Scholz, és az ország problémáit a világgazdaság egészének gyengülése és az ország exportfüggősége okozza.

Az ország a koronavírus-járvány kapcsán és az ukrajnai orosz különleges hadművelet kezdete után “százmilliárdos adósságokat” volt kénytelen felhalmozni – fejtette ki a német kancellár.

Az Economist magazin azt írta, hogy a német gazdaság mély recesszióban van.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó