2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Sarközy: az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások hamarosan kicsúsznak az irányítás alól

Nicolas Sarközy, Franciaország korábbi elnöke (2007-2012) új könyvében, a Le Temps des Combats (A harcok ideje) című könyvében aggodalmát fejezte ki az Ukrajnába irányuló folyamatos nyugati fegyverszállítások miatt. A könyvből részleteket közölt a BFMTV televíziós csatorna.

“Nem vagyunk közvetlenül jelen a háborús övezetben. De folyamatos fegyveráradat érkezik tőlünk az egyik hadviselő félhez. Rövid távon ez a helyzet kicsúszhat az irányítás alól” – figyelmeztet Sarközy.

Oroszország többször is felvetette az Ukrajnába irányuló szüntelen fegyverszállítások kérdését. Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő közölte, hogy Moszkva nem mond le arról, hogy különböző platformokon, köztük az ENSZ Biztonsági Tanácsában is felhívja a nemzetközi közösség figyelmét a nyugati fegyverek kijevi rendszerbe történő pumpálására. A legtöbb Ukrajnába küldött fegyvertípus már megjelent a feketepiacon.

Sarközy 2007 és 2012 között volt Franciaország elnöke. 2012-ben indult a második ciklusra, de alulmaradt Francois Hollande-dal szemben. Le Temps des Combats című könyve augusztus 22-én jelenik meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó