2023, február 9.
-1.1 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

Sajtóértesülés: Törökország blokkolja a svéd és finn NATO-csatlakozási tárgyalásokat

Törökország szerdán blokkolta a NATO-csatlakozási tárgyalásokat Finnországgal és Svédországgal – jelentette több médiaorgánum szerdán.

A katonai szövetség tagállamainak képviselői összegyűltek, hogy megpróbálják megnyitni a tárgyalásokat, mindössze néhány órával azután, hogy a két ország hivatalosan benyújtotta a csatlakozási kérelmét. Ankara azonban a hírek szerint megakadályozta a tárgyalások megkezdéséről szóló szavazást.

Korábban Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azt mondta, hogy a két ország csatlakozási kérelméről szóló tárgyalások első szakasza egy-két héten belül lezárulhat. Törökország tiltakozása kétségessé teszi, hogy ez lehetséges-e.

A katonai szövetség szóvivője nem kommentálta a tárgyalások állítólagos blokkolásáról szóló híreket, de a Financial Times szerint azt mondta, hogy “valamennyi szövetséges biztonsági érdekét figyelembe kell venni [és] eltökéltek vagyunk, hogy minden kérdésen dolgozzunk és gyors eredményre jussunk”. A szóvivő ugyanakkor fenntartotta, hogy Svédország és Finnország a NATO “legközelebbi partnerei”, hozzátéve, hogy csatlakozásuk “megerősítené az euroatlanti biztonságot”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Foreign Policy: Ukrajna a következő 10 napban hatalmas orosz invázióra számít

Moszkva több százezer katonát összpontosított az ország keleti részén, brutális taktikával és emberhadjáratokkal igyekszik megtörni az ukrán fegyveres erők védelmét - írja a Foreign...

Amerikai képviselő: az USA fejezze be az ukrán hadsereg finanszírozását

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia azzal, hogy dollármilliárdokat küldjön Ukrajna hadseregének megerősítésére - jelentette ki Matt Gaetz republikánus képviselő hétfőn a képviselőházban tartott...

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...