2022, június 27.
33 C
Budapest
31.6 C
Moszkva

Sajtóértesülés: Törökország blokkolja a svéd és finn NATO-csatlakozási tárgyalásokat

Törökország szerdán blokkolta a NATO-csatlakozási tárgyalásokat Finnországgal és Svédországgal – jelentette több médiaorgánum szerdán.

A katonai szövetség tagállamainak képviselői összegyűltek, hogy megpróbálják megnyitni a tárgyalásokat, mindössze néhány órával azután, hogy a két ország hivatalosan benyújtotta a csatlakozási kérelmét. Ankara azonban a hírek szerint megakadályozta a tárgyalások megkezdéséről szóló szavazást.

Korábban Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azt mondta, hogy a két ország csatlakozási kérelméről szóló tárgyalások első szakasza egy-két héten belül lezárulhat. Törökország tiltakozása kétségessé teszi, hogy ez lehetséges-e.

A katonai szövetség szóvivője nem kommentálta a tárgyalások állítólagos blokkolásáról szóló híreket, de a Financial Times szerint azt mondta, hogy “valamennyi szövetséges biztonsági érdekét figyelembe kell venni [és] eltökéltek vagyunk, hogy minden kérdésen dolgozzunk és gyors eredményre jussunk”. A szóvivő ugyanakkor fenntartotta, hogy Svédország és Finnország a NATO “legközelebbi partnerei”, hozzátéve, hogy csatlakozásuk “megerősítené az euroatlanti biztonságot”.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS