2023, március 21.
18.4 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Array

Russia Today: Mubarak szívrohamot kapott Kadhafi halála láttán (Videó)

MubarakKadhafi volt líbiai vezető halála láttán szívrohamot kapott, és talán meg is halt az őrizetben lévő Hoszni Mubarak bukott egyiptomi elnök, aki ellen civilek meggyilkolása illetve korrupció vádjával indítottak eljárást Kairóban – közölte egyiptomi forrásokra hivatkozva a Russia Today című orosz hírportál. Ha az értesülés igaz, Mubarak lehet a második államfő, aki az “arab tavasz” áldozatául esik anélkül, hogy lefolytatták volna ellene a megfelelő vizsgálatot. Moammer Kadhafi csütörtökön halt meg gyanús körülmények között, miután felkelők elfogták – írta a hírportál. Mubarak – akinek egészsége odáig romlott, hogy egy ágyon fekve vesz részt saját tárgyalásán – vasárnap este végignézte a Kadhafi haláláról szóló televíziós riportot, és ennek láttán szívrohamot kapott – közölte az egyiptomi forrásra hivatkozó Russia Today. Az első jelentések még arról szóltak, hogy a roham halálos volt, később pedig a szóban forgó informátor arról számolt be, hogy Mubarak kritikus állapotban van, és bármelyik percben meghalhat.

Az értesülést nem lehetett megerősíteni: más egyiptomi források szerint Mubarak még csak nincs is az intenzív osztályon, ügyvédje pedig úgy fogalmazott, hogy védence jó állapotban van. Az egyiptomi hadsereg mindazonáltal úgy döntött, hogy a letartóztatás idejére megerősíti a Mubarakot ellátó kórház védelmét.
A bukott vezető egészségi állapota manapság tabutémának számít Egyiptomban, ami csak növeli a zűrzavart – írta a Russia Today munkatársa.
Mubarakot több különböző bűncselekmény elkövetésével, köztük a februárban utcára vonuló, végül a kormányt megdöntő tüntetők lövetésével vádolják.
Hasonló eset történt a közelmúltban, amikor Slobodan Milosevic volt jugoszláviai, illetve szerbiai elnök a hágai Nemzetközi Törvényszék fogdájában 2006-ban szívrohamot kapott. Milosevic ellen a kilencvenes évek balkáni háborújában elkövetett bűncselekmények miatt indítottak eljárást, amely így befejezetlen maradt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...

Varsó csatlakozni fog a közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz

Varsó csatlakozni fog az Ukrajna védelmi kapacitásainak növelését célzó közös lőszerbeszerzésről szóló európai uniós megállapodáshoz - jelentette be kedden Piotr Müller lengyel kormányszóvivő. Müller annak...

Moszkva közölte, hogy ez a négy ország biztosan nem lehet közvetítő a konfliktusban

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország nem hivatkozhat a semleges közvetítő szerepére az ukrajnai békefolyamatban, mivel érintettek az Oroszországgal fennálló konfliktusban - közölte...
spot_img

Videó