2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Roland Garros: megtiltották az orosz teniszezőnek, hogy a szponzora logójával lépjen pályára

Veronyika Kugyermetova orosz teniszezőnek megtiltották, hogy a 2023-as francia nyílt teniszbajnokságon játsszon, ha a szponzora, a Tatnyefty olajvállalat logóját viseli – adta hírül csütörtökön a sport.pl lengyel lap a franciaországi Grand Slam-torna szervezőire hivatkozva.

Az orosz Tatnyefty olajvállalat 2021 óta működik együtt Kugyermetovával, mint szponzor, és azóta a cég hivatalos logóját viseli játék közben.

“Ennek oka a Franciaországban érvényben lévő szabályozás” – idézte a lengyel székhelyű honlap a torna tisztviselőit. “Tilos minden olyan reklám vagy feliratozás, amely sérti a kormányzati vagy televíziós szabályokat”.

“A Tatnyefty szerepel a szankciós listán, és a cég logójának megjelenítése a Roland Garroson nem megengedett” – tették hozzá a szervezők.

A 2023-as francia nyílt bajnokság május 28. és június 11. között kerül megrendezésre a francia fővárosban, Párizsban. A tornát szabadtéri salakos pályákon játsszák, és 49,6 millió euró pénzdíjat kínál.

Kugyermetova semleges státuszban játszik a tornán. A nyitókörben egyesben 3-6; 1-6-ra kikapott a szlovák Anna Karol-na Schmiedlovától.

A női teniszszövetség (WTA) által jelenleg a 11. helyen rangsorolt orosznak azonban még nincs vége a 2023-as francia nyílt teniszbajnokságon, hiszen a női párosban honfitársával, Ljudmila Szamszonovával játszik majd.

Orosz játékosok semleges státusza a tenisztornákon

A nemzetközi teniszszabályoknak megfelelően az orosz teniszezők semleges státuszban vesznek részt a tornán.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2022. február 28-án ajánlást adott ki a nemzetközi sportszövetségek számára, hogy az orosz és belarusz sportolók ne vehessenek részt nemzetközi tornákon, Moszkva ukrajnai különleges katonai műveletére hivatkozva.

A NOB 2022. február végi ajánlásait követően a globális sportszövetségek többsége úgy döntött, hogy az orosz és belarusz sportolókat kizárja minden nemzetközi sportversenyről.

A Női Teniszszövetség (WTA) és a Teniszszakmai Szövetség (ATP) azonban engedélyezte, hogy az orosz és belarusz teniszezők továbbra is részt vehessenek a WTA- és ATP-tornákon, de csak semleges státuszban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó