2022, augusztus 16.
32.7 C
Budapest
28.3 C
Moszkva
Array

Robbanás volt a volgográdi vasútállomáson – áldozatok

A legfrissebb információk szerint 18 ember életét vesztette, több mint 40 megsérült, amikor robbanás történt a volgográdi vasútállomáson. A Rosszija 24 televízió információi szerint az áldozatok között van egy rendőr is. Az Interfax hírügynökség úgy tudja, hogy egy nő hajtott végre öngyilkos merényletet a pályaudvaron.

Azonosították a merénylőt. Részletek.

11:45 Videó került fel a robbantásról az internetre

11:49 Az orosz hatóságok megerősítették, hogy terrortámadás történt Volgográdon

11:57 Vlagyimir Putyin orosz elnök utasította a kormányt különösen a Rendkívüli helyzetek és az Egészségügyi minisztériumot, valamint Volgográd régió kormányzóját, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket és adjanak meg minden segítséget a robbantás áldozatainak. Putyin elmondta, hogy ha szükséges a súlyos sérülteket szállítsák Moszkvába.

Robbantás után

12:16 Január 1-ére 3 napos gyászt rendelt el a volgográdi polgármester. Minden közintézményen félárbócra eresztik az orosz zászlót, valamint a helyi televíziók és rádiók is leveszik a szórakoztató programjaikat a műsorról.

12:25 A robbantás áldozatainak hozzátartozói 1 millió rubeles (kb. 6 000 000 Ft) azonnali segítséget kapnak – közölte a régió vezetője Szergej Bozsenov .

12:41 Vlagyimir Markin, az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság szóvivője dicsérte a pályaudvar biztonsági rendszerét. A fémdetektor kapuk megakadályozták a merénylőt, hogy az állomás forgalmasabb részére jusson.

Robbantás után

13:07 Az orosz nyomozóhatóság megállapította, hogy körülbelül 10 kg TNT-t használhatott az öngyilkos merénylő, akinek megtalálták a holttestét és folyik az azonosítása is. A nyomozók szerint a merénylő ideges lett a fémdetektorok és a rendősök láttán és ekkor robbantotta fel magát.

13:19 Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő a Facebook oldalán nyilvánított részvétet az áldozatok hozzátartozóinak.

Idén október 21-én ugyanebben a városban hét ember életét oltotta ki egy muzulmán nő, aki egy városi buszon robbantotta fel magát. Volgográd közel fekszik a többségében muzulmánok lakta Észak-Kaukázushoz. Az Oroszországi Föderációhoz tartozó köztársaságokban szinte mindennaposak a szélsőségesek merényletei. Doku Umarov csecsen hadúr idén júliusban arra szólította fel az iszlamista fegyvereseket, hogy tegyenek meg mindent a Szocsiban február 7-én nyíló téli olimpia megrendezése ellen. 

Azonosították a merénylőt! Részletek! – – – Lehet, hogy egy férfi a merénylő.

 

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Kuleba: a nyugati országok Ukrajna bukására várnak

Több nyugati ország arra vár, hogy Kijev megadja magát, és azt hiszik, hogy a problémáik azonnal megoldódnak - mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy...

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...