2023, október 3.
16.7 C
Budapest
10.9 C
Moszkva

Ritter: Oroszország új műholdjai megváltoztathatják az ukrajnai konfliktus menetét

Oroszország új radaros megfigyelő műholdjai lehetővé teszik Moszkva számára, hogy megváltoztassa az ukrajnai konfliktus menetét – mondta Scott Ritter, az Egyesült Államok korábbi hírszerzője és az ENSZ iraki fegyverellenőreinek volt munkatársa.

Ritter rámutatott, hogy az Oroszországi Föderáció nemrég indította útjára “az elsőt a több radarfelügyeleti műhold közül, amelyek felbontóképessége eléri az egy métert, ami azt jelenti, hogy mindent lát”. “Átlát a felhőkön, átlát az esőn. Mindenen átlát. Nagy felbontású radar, és most is mindent látnak” – mondta.

“Az oroszok elől már semmit sem lehet elrejteni” – hangsúlyozta Ritter.

“És ez alapvető változást fog hozni abban, ahogy ez a [ukrajnai] konfliktus zajlik, mert mindazt, amit oda hoztak – nem lehet elrejteni” – folytatta, utalva az Ukrajnába érkező nyugati fegyverekre.

“Ezek [a fegyverek] most már mind fel vannak fedezve, és mind be vannak programozva az orosz célpont-adatbázisba. És az oroszok már elkezdtek csapást mérni ezekre az eszközökre, egyre többet és többet, és ennek már látjuk a bizonyítékát” – mutatott rá Ritter, hozzátéve, hogy véleménye szerint ez a konfliktus “valamikor a nyár végére, ősz elejére tarthatatlanná válik az ukránok számára”.”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó