2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Reuters: a német biztosítók megújították az Északi Áramlat gázvezeték biztosítását

A német Allianz és Munich Re biztosítók újraindították a sérült Északi Áramlat gázvezeték biztosítását – írja a Reuters névtelen forrásokra hivatkozva.

“A német biztosítók, az Allianz és a Munich Re megújították a biztosítást a sérült, orosz irányítású Északi Áramlat gázvezetékre” – írja a hírügynökség.

A Reuters egyik beszélgetőpartnere szerint a kötvény mind az infrastruktúrában keletkezett fizikai károkra, mind a leállás okozta gazdasági problémákra kiterjed. A biztosítás megléte megkönnyíti a Balti-tenger medrén keresztül Európába irányuló gázszállítások újraindításához szükséges javítások elvégzését is.

Az egyik forrás szerint a német kormány nem emelt kifogást a biztosítás ellen. Más beszélgetőpartnerek megjegyzik, hogy az Északi Áramlat német részvényesei közül néhányan támogatják a vezeték megtartását, ha javulnak a Moszkvával való kapcsolatok.

A német fél azonban azt mondta a hírügynökségnek, hogy kevesen osztják a reményt, hogy a projekt újjáéled, és még ők is valószínűtlennek tartanak egy ilyen fejleményt a közeljövőben.

Az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 orosz exportvezeték a Balti-tenger alatt tavaly szeptember végén történt robbanások miatt meghibásodott. Svédország, Dánia és Németország vizsgálódik, de még nem jutottak konkrét eredményre. A Kreml az esetet nemzetközi terrorcselekménynek minősítette.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó