2022, augusztus 12.
23.2 C
Budapest
20 C
Moszkva
Array

Rekord mennyiségű az aranykitermelés Oroszországban

Az Oroszországi Föderáció arany-kitermelése 24 %-al nőtt az idei első hét hónapban a tavalyi azonos időszakhoz viszonyítva.

Az Orosz Aranytkiermelők Szövetsége által adatai alapján a július végéig 149,95 tonna aranyat bányásztak ki az Oroszországi Föderációban.

Orosz Aranytkiermelők Szövetsége legutóbbi, augusztus közepén ismertetett előrejelzése szerint az idei orosz aranykitermelés 275 tonnára fog nőni a tavalyi 254 tonnáról. A szervezet korábban 5%-os kitermeléscsökkenést várt tavalyhoz viszonyítva.

Az előrejelzés-változtatásban szerepet játszhatott az is, hogy az arany világpiaci ára mintegy 9%-al emelkedett az év eleje óta.

Idén Kína után az Az Oroszországi Föderáció a második legnagyobb termelővé lép elő a világban a tavalyi negyedik helyről, megelőzve Ausztráliát és az USA-t is.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...