2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Rekord osztalékot fizet részvényeseinek a Gazprom

Az orosz Gazprom energetikai nagyvállalat hétfőn bejelentette, hogy a héten rekord osztalékot fizet a részvényeseknek.

A jelentés szerint a kibocsátó 2022 első félévére törzsrészvényenként 51,03 rubel (kb 352 HUF) osztalékot fizet részvényenként. A kifizetett osztalék teljes összege meghaladja majd az 1 billió rubelt (mintegy 20 milliárd dollár).

Az orosz jegybank közölte, hogy a Gazprom részvényeseinek folyósított pénzeszközök egy része a tőzsdén landolhat.

Augusztus végén a gázóriás közölte, hogy igazgatósága osztalékfizetést javasolt a részvényeseknek, mivel a vállalat “a szankciós nyomás és a kedvezőtlen külső környezet ellenére” kiugró nyereséget ért el.

A Gazprom azt is jelezte, hogy ragaszkodni kíván ahhoz az osztalékpolitikájához, hogy a korrigált nettó nyereség legalább 50 százalékát osztalékként osztja szét.

Júniusban az állami vállalat igazgatótanácsa úgy döntött, hogy nem fizet osztalékot a tavalyi nyereség alapján, így 1998 óta először fordult elő, hogy kihagyják az éves kifizetést.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...