2023, március 21.
11.2 C
Budapest
1.2 C
Moszkva

Putyin Volgográdba utazik február 2-án a sztálingrádi győzelem 80. évfordulójára

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 2-án Volgográdba látogat a Vörös Hadsereg sztálingrádi csatában aratott győzelmének 80. évfordulója alkalmából – közölte kedden Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

“Van egy tervezett utazás, amelyet a Vörös Hadsereg sztálingrádi csatában aratott győzelmének 80. évfordulója alkalmából teszünk” – mondta Peszkov újságíróknak, hozzátéve, hogy ez az utazás várhatóan február 2-án lesz.

Peszkov hangsúlyozta, hogy ez “szent dátum az egész ország számára”, sőt Volgográd minden polgára számára.

“Rengeteg megemlékezést terveztek” – folytatta. “Minden bizonnyal Putyinnak lesz találkozója a volgográdi emberekkel. Valószínűleg lesz találkozó a volgográdi régió vezetőjével is”.

Volgográd, korábbi nevén Sztálingrád, egy több mint egymillió lakosú város, amely a Volga folyó mentén fekszik. A város és környéke a náci és a szovjet erők közötti egyik leghevesebb csata színhelye volt, és a 2. világháború fordulópontjának tartják.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó