2022, június 30.
26.6 C
Budapest
19.5 C
Moszkva

Putyin: villámgyors csapásra számíthat az, aki kívülről be akar avatkozni az ukrajnai eseményekbe

Ha valaki kívülről be akar avatkozni az ukrajnai eseményekbe, és stratégiai fenyegetést hoz létre Oroszország számára, “villámgyors csapásra” számíthat – figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai szentpétervári törvényhozói tanácskozáson.

“Ha bárki kívülről akar beavatkozni az Ukrajnában zajló eseményekbe és fenyegetni akarja Oroszországot, a válaszunk villámgyors lesz” – mondta Putyin,

“Az Oroszország stratégiai biztonságát veszélyeztető fenyegetés esetén végrehajtandó villámgyors csapásokról szóló összes döntést meghoztuk” – tette hozzá.

“Minden eszközzel rendelkezünk ehhez – olyanokkal, amelyekkel jelenleg senki más nem büszkélkedhet. És nem fogunk dicsekedni – szükség esetén használni fogjuk őket.

Az orosz elnök továbbá biztosított arról, hogy az ukrajnai különleges művelet minden feladatát feltétel nélkül teljesíteni fogják, hogy a történelmi távlatokban garantálják a békét és a biztonságot Oroszország és Donbassz lakosai számára.

Szavai szerint az orosz katonák és tisztek megakadályozták “a hazánk fölött lebegő valós veszélyt”, és megelőztek egy olyan nagyszabású konfliktust, amely “a mi területünkön bontakozott volna ki, de idegen forgatókönyvek szerint”.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS