2023, január 27.
0.7 C
Budapest
-3.6 C
Moszkva

Putyin: villámgyors csapásra számíthat az, aki kívülről be akar avatkozni az ukrajnai eseményekbe

Ha valaki kívülről be akar avatkozni az ukrajnai eseményekbe, és stratégiai fenyegetést hoz létre Oroszország számára, “villámgyors csapásra” számíthat – figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai szentpétervári törvényhozói tanácskozáson.

“Ha bárki kívülről akar beavatkozni az Ukrajnában zajló eseményekbe és fenyegetni akarja Oroszországot, a válaszunk villámgyors lesz” – mondta Putyin,

“Az Oroszország stratégiai biztonságát veszélyeztető fenyegetés esetén végrehajtandó villámgyors csapásokról szóló összes döntést meghoztuk” – tette hozzá.

“Minden eszközzel rendelkezünk ehhez – olyanokkal, amelyekkel jelenleg senki más nem büszkélkedhet. És nem fogunk dicsekedni – szükség esetén használni fogjuk őket.

Az orosz elnök továbbá biztosított arról, hogy az ukrajnai különleges művelet minden feladatát feltétel nélkül teljesíteni fogják, hogy a történelmi távlatokban garantálják a békét és a biztonságot Oroszország és Donbassz lakosai számára.

Szavai szerint az orosz katonák és tisztek megakadályozták “a hazánk fölött lebegő valós veszélyt”, és megelőztek egy olyan nagyszabású konfliktust, amely “a mi területünkön bontakozott volna ki, de idegen forgatókönyvek szerint”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...

A kritikus infrastruktúrát ért súlyos károkról számoltak be Ukrajnában a mai rakétacsapások után

Ukrajnában a rakétacsapások energetikai létesítményeket rongáltak meg az ország középső, déli és délnyugati régiókban - közölte az Ukrenergo a Telegram-csatornáján. "A Dnyipropetrovszk régióban az egyik...

Szijjártó: háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálni

A nemzetközi közösségnek háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálnia, az ukrajnai fegyveres konfliktus elhúzódását, eszkalációját kockáztató intézkedések helyett mielőbb párbeszédre lenne szükség -...